Gebakken cheesecake

Zijdezachte vulling

Knapperige bodem

Een heerlijk zachte, romige cheesecake maakt iedereen blij.

Ingrediënten van een cheesecake

(maakt een cheesecake van 16 cm)


100 gr verkruimelde koekjes (Bastognekoeken zijn erg lekker), 2 el suiker, 60 gr boter (gesmolten)

Vulling
500 gr roomkaas, 2 el bloem, 3 middelgrote eieren, 40 ml dikke room, 1 tl vanille-extract

Methode

Een blender die koekjes vermaalt voor een kruimelbodem

1) De perfecte korst bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vermaal dan uw koekjes in een blender tot een fijne kruimel. Hij verkruimelt uw koekjes in een paar seconden. Vermeng de kruimels met gesmolten boter en suiker en druk het mengsel vervolgens in een taartbodem van 16 cm. Voor een knapperige, lekkere bodem bakt u de korst 10 minuten op 180°C.

Een blender
Mix u een weg naar betere taarten

Van onweerstaanbare cheesecakebodems tot zijdeachtige soepen: met een blender creëert u structuren die superzacht, bijna fluweelzacht zijn.

Bakker die de oven op de PlusSteam-instelling zet

2) De vulling voorbereiden

Mix de kaas totdat die crèmig is en voeg dan de suiker, dikke room, vanille-extract, bloem en eieren toe. Giet 100 ml water onderin het reservoir van de oven. Draai de knop naar het PlusSteam-symbool, verwarm de oven voor op 180°C en druk op de PlusSteam-knop. In slechts 5 minuten is de oven klaar om te bakken.

Een bakker die het gladde cheesecakemengsel in een taartvorm giet, klaar om in de oven te doen

3) Gieten, koken en afkoelen

Giet uw vulling in de korst en bak dit 15 minuten op 180°C. Verlaag de temperatuur vervolgens nog eens 25 minuten tot 120°C of totdat de taart stevig is geworden en alleen het midden er nat en wiebelig uitziet. Haal de taart uit de oven en plaats hem op een draadrek. Laat de cheesecake afkoelen totdat hij volledig is gestold en zo glad als zijde is.