Chocoladetaart

Kleverige chocolade

Heerlijk luchtige taart

Wie kan nee zeggen tegen een romige chocoladetaart?

Ingrediënten voor chocoladetaart

(maakt een chocoladetaart van 16 cm)

Taart

3 grote eieren, 80 gr. suiker, 30 gr. aardappelzetmeel (of maïzena), 40 gr. bloem, 2 el cacaopoeder, 1,5 tl bakpoeder

Donkere chocoladevulling

200 ml dikke room, 90 gr. suiker, 260 gr. fijngehakte donkere chocolade, 30 gr. boter

Methode

Een bakker die taartdeeg in een vorm giet

1) Het mengsel voorbereiden

Klop drie eieren met suiker in een mengkom totdat de suiker is opgelost. Giet het mengsel in een blender of keukenmachine en klop totdat het volume drie keer zo groot is. Zeef vervolgens de aardappelzetmeel met de bloem, cacaopoeder en bakpoeder. Vouw de droge ingrediënten vervolgens door het mengsel van geklopte eieren. Giet het deeg in een taartvorm van 16 cm.

 Water in het stoomreservoir gieten en de PlusSteam-knop op de multifunctionele oven van Electrolux met PlusSteam verdraaien

2) Stomen voor sponseffect

Giet 100 ml water onderin het stoomreservoir van de oven. Draai de knop naar het PlusSteam-symbool en verwarm de oven voor op 180°C. Druk op de PlusSteam-knop en wacht vijf minuten. Plaats de taart in de oven en bak hem 25 minuten of totdat het gebak is gestold. Plaats de taart op een rooster om helemaal af te koelen voordat u hem gaat versieren.

Chocoladeglazuur in een mengkom

3) De zijdeachtige vulling creëren

Breng de dikke room en de suiker in aan steelpan aan de kook. Giet het warme roommengsel over de boter en de fijngehakte donkere chocolade. Laat dit twee minuten rusten en mix het mengsel dan met een klopper totdat het zijdezacht is.

De voltooide chocoladetaart bedekt met zijdezacht glazuur

4) Uw kunstwerk samenstellen

Snijd de taart nu in twee gelijke cirkels. Verdeel de helft van de vulling over één helft van de taart. Plaats de andere helft van de taart erbovenop en verdeel de rest van de vulling over de bovenkant, helemaal naar de randen. Zet de taart 20 minuten in de koelkast of totdat de vulling stevig is geworden. Geniet en vergeet niet te delen!