Crème brûlée

Delicate custard

Alom bekende knapperigheid

Een klassieker voor iemand die wel wat zoetigheid kan gebruiken.

Ingrediënten van crème brûlée

(voor vijf porties van 100 gram)

400 gr. dikke room, 6 eierdooiers, 80 gr. suiker, één vanillestokje (het geschraapte merg)

Methode

De bakker combineert de ingrediënten voor de custard

1) De custard combineren

Gebruik een keukenassistent voor het mixen van uw suiker, room, geschraapte vanillemerg en eierdooiers totdat alles goed met elkaar is gecombineerd. Of besteed er wat extra tijd aan door met de hand te mixen. Giet het mengsel dan in ovenbestendige schaaltjes.

Een keukenassistent
Een bakker die de oven instelt op de PlusSteam-stand, klaar voor de custard

2) De oven voorbereiden

Als u stoom gebruikt om dit bekende nagerecht te bakken, blijven de lichte vanillesmaak en consistentie van de custard behouden. Giet gewoon 100 ml water onderin het stoomreservoir van de oven. Draai de knop naar het PlusSteam-symbool, verwarm de oven voor op 120°C en druk op de PlusSteam-knop. Ga dan lekker zitten en ontspan u 5 minuten.

Een bakker die met een lasbrander de suiker op een crème brûlée karamelliseert

3) Laten stollen, strooien en branden

Na vijf minuten, als de oven tijd heeft gehad de instelling aan te passen, bent u klaar om de crème brûlée in de oven te doen. Bak de crème brûlée circa 30 minuten of totdat de custard in het midden enigszins wiebelig is. Laat het mengsel vervolgens minimaal 3 uur in een koelkast afkoelen totdat het geheel stevig is. Strooi suiker op de crème brûlée en laat dit karamelliseren met behulp van een lasbrander. Uw nagerecht krijgt hiermee die alom bekende knapperigheid. Bon appétit!