Verzorgingsgidsen

Een professionele reiniging

bij u thuis

Zelfs uw meest delicate stoffen kunnen veilig thuis worden gewassen met Electrolux-toestellen. Vezels worden gevoed, kleuren worden weer levendig en de textuur waar u zo van houdt, blijft behouden. Uw kleding wordt goed verzorgd om langer mee te gaan en mooi te blijven. Geen droogkuis nodig.

Zorg dragen voor de kleding die zorg voor u draagt

De zwaarste plekken, klimaten en omstandigheden hebben een kledingstuk nodig dat de elementen overleeft. Zorg op de juiste manier voor uw outdoor kleding en dan ziet het er niet alleen goed uit. Nee, uw kleding draagt ook zorg voor u, elk seizoen weer.

Drie verschillende soorten Helly Hansen-jassen.

Zorg voor alle lagen

Lagen vormen de sleutel om de elementen te trotseren. Een buitenlaag, zoals bij een ski- of zeiljas, houdt de wind, regen of sneeuw buiten. Het middenste deel, meestal fleece of dons, houdt de warmte binnen. En een wollen onderlaag helpt u droog blijven door uw huid vochtvrij te houden. Elke laag is even belangrijk als de volgende, dus draag hier zorg voor zoals zij voor u zorgen, waar uw ontdekkingstocht u ook brengt.

Outdoor jassen

Een Helly Hansen-buitenjas

Verzorging van uw jas

De voorbereiding op een ski- of zeiltocht begint met het wassen van uw jas. Als het water niet meer in druppels van het oppervlak loopt, kunt u de afwerende eigenschappen weer activeren door op een lage temperatuur te wassen en drogen en daarna te strijken. Als de jas minder lucht lijkt door te laten, wast u hem om de blokkering van de poriën op te heffen. Gebruik vervolgens na het drogen alleen een koel strijkijzer. Door uw jas thuis te wassen blijft u beschermd en maximaliseert u uw comfort.

Vrouw die haar pasgewassen Helly Hansen-ski-jas omhoog houdt
De beste voorbereiding op de piste

Klaar voor het avontuur, simpelweg thuis gewassen en gedroogd met behulp van Electrolux

Het display van de UltraCare-wasautomaat

Extra spoelen, extra prestaties

Vermijd wasverzachter voor uw jassen, aangezien de poriën erdoor verstopt kunnen raken. Dit heeft gevolgen voor de prestaties van uw jas, die er minder waterdicht door wordt en minder goed lucht doorlaat. Kies in plaats daarvan voor een vloeibaar wasmiddel zonder additieven. En gebruik een tweede spoeling om eventuele achtergebleven wasmiddelresten te verwijderen. Het resultaat is een jas die aanvoelt als nieuw en doet waarvoor hij gemaakt is.

Het lage temperatuurprogramma op een Electrolux-wasautomaat
Kies uw wasmiddel verstandig

Zorg dat uw zeiljas op een lage temperatuur wordt gewassen met een vloeibaar wasmiddel zonder toegevoegde stoffen.

Een vrouw die een ski-jas omhoog houdt
Programma voor outdoor kleding

Gebruik het programma voor buitenkleding op uw Electrolux DelicateCare-droogkast om de waterafwerende eigenschappen van uw kleding weer te activeren.

Een close-up van een ski-jas
Bescherm de buitenkant van uw jas

Maak de zakken leeg en sluit velcro- en ritssluitingen voordat u de jas wast en droogt

UltraCare™ Eco

Zorg dat uw kleding er op z'n best uitziet, want als u er goed uitziet, voelt u zich ook goed

De UltraCare Eco wasmachine

Vlekkeloze resultaten bij 30

Wassen op 30 graden is niet alleen beter voor het milieu, het is ook zachter voor uw kleding. Met UltraCare™ Eco kan de was die u doorgaans op 40 graden wast, nu worden gewassen op 30 graden. En bij zo´n lage temperatuur, is hij tijdens het wassen heel behoedzaam. Zo blijft uw kleding er langer nieuw uitzien en aanvoelen.

Donzen jassen

Verzorging van uw dons

Als u goed voor uw dons zorgt, zorgt de dons ook goed voor u. Een handwarme, zachtaardige wasbeurt in onze UltraCare™ Eco-wasmachine zorgt dat uw dons er langer beter uitziet en aanvoelt. Als u vervolgens ook nog eens droogballen aan de trommel van onze DelicateCare-droogkast toevoegt, plakken de veren niet in de hoeken van uw jas aan elkaar. Zo houdt uw jas u warm en comfortabel.

Een vrouw die haar pasgewassen donzen jas bewondert

Dons nooit met de hand wassen

Als het om dons gaat, kunt u dit het beste altijd in de machine wassen. Alleen een extra spoeling verwijdert het wasmiddel op de juiste manier van de veren zodat de beschermende eigenschappen van het dons worden hersteld. Om vervolgens de vorm te behouden, haalt u de jas meteen uit de trommel nadat hij is gewassen. U kunt de jas beter niet uitwringen of strak trekken om het water eruit te krijgen. Druk in plaats daarvan het water weg wanneer de jas plat ligt.

Het lage temperatuurprogramma op een Electrolux-wasautomaat
Gebruik lage temperaturen

Zorg dat u uw donzen dekbed op een handwarm, zachtaardig programma wast en stel het apparaat in op een extra spoelgang om eventuele wasmiddelresten te verwijderen.

Een close-up van een droogbal in een Electrolux-droogautomaat
Het juiste programma kiezen

Kies voor de optimale droogcyclus een lang programma op een gemiddelde temperatuur en gebruik droogballen om te zorgen dat uw dons licht, pluizig en lekker ruikend uit de machine komt. Haal het pas uit de machine als het 100% droog is.

Een Helly Hansen-donsjas
Bescherm het buitenvlak van uw jas

Zonder andere kledingstukken wassen met geleegde zakken, gesloten velcrostrips en dichte ritssluitingen om schade aan de buitenlaag te voorkomen.

Fleecejassen

Verzorging van uw fleece

Geef uw fleece de best mogelijke verzorging en was hem thuis. De beste resultaten zijn afkomstig van een warme wasbeurt met een mild wasmiddel en geen wasverzachter. Fleece absorbeert water, dus zorg dat u de extra spoeling kiest om alle restjes wasmiddel te verwijderen. Het is altijd het beste om de fleece vervolgens te drogen, zodat hij lekker zacht blijft.

Het lage temperatuurprogramma op een Electrolux-wasautomaat
Wassen met synthetische stoffen

Was uw fleece niet samen met katoenen kledingstukken, aangezien er dan pluizen ontstaan. Was fleece in plaats daarvan met andere synthetische kleding, zoals polyester en nylon.

Een vrouw die een fleecejas vasthoudt
Niet strijken, maar stomen

Droog uw jas in de droogkast op een sport- of synthetisch programma. Maar u hoeft niet te strijken. Probeer in plaats daarvan een stoomprogramma dat uw fleece ontkreukt en opfrist.

Een close-up van een fleecejas
Bescherm het buitenvlak van uw jas

Maak zakken leeg en sluit velcro- en ritssluitingen voordat u de jas wast en droogt om de buitenlaag van uw jas te beschermen.


Zorg dragen voor een klassieker

Trends komen en gaan met iedere generatie, maar het witte hemd is altijd in de mode gebleven. Het is nu erg eenvoudig om te zorgen dat uw overhemd er zonder stomen toch altijd helderwit en optimaal uitziet.

Wit hemd met een wasvoorschrift dat in een woonkamer hangt

De basis van uw garderobe

Uw kleerkast is de plek waar u uw unieke look creëert. U experimenteert met nieuwe trends en combineert ze met klassieke stukken van uw garderobe, zoals het schone, witte overhemd. Die kan gemakkelijk netjes of juist nonchalant worden gedragen, u kunt hier creatief in zijn. Een klassiek hemd kost geen inspanning, maar kan uw look wel chique maken. Het perfecte witte doek.

Vrouw die een pasgewassen helder wit overhemd omhoog houdt
Klaar voor uw kleerkast

Houd uw hemden witter dan wit en mooi fris met de beste wasverzorging

Een losgeknoopt blauw shirt
Controleer het label

Knoop uw shirt voordat u hem gaat wassen los en vergeet de manchetten en de kraag niet. Controleer de wasvoorschriften op het label voor de beste temperatuur en basisrichtlijnen over de verzorging.

Een helder wit overhemd
Kies uw wasmiddel verstandig

Als u wilt dat uw overhemd er nieuw uit blijft zien, gebruikt u best waspoeder dat bleekmiddel bevat, zodat uw witte was echt wit blijft.

Een diagram die laat zien hoeveel ruimte er moet overblijven tussen uw kleding en de bovenkant van de trommel
Laat genoeg ruimte over

Laat ruimte ter breedte van een hand over tussen uw kleding en de bovenkant van de trommel om uw kleding te beschermen tegen wasmiddelresten die veroorzaakt zouden kunnen worden door overbelading.

Een helder wit overhemd gezien vanuit een hoek
SteamCare

Maak kennis met gladde, frisse stoffen. Verfris uw kleding snel tussen wasbeurten in met stoom

De SteamCare-wasmachine

Neem uw hemden mee naar de sauna

Uw favoriete hemden komen heel wat tegen. De dagelijkse drukte ruïneert het frisse, strakke gevoel waar u zo van houdt. Om dat binnen 30 minuten weer terug te krijgen, reproduceren onze wasmachines met SteamCare een saunabehandeling. Ze ontspannen de vezels en verwijderen geuren om dat onbetaalbare gevoel van zacht, schoon katoen terug te brengen.

Een man die een overhemd draagt dat half gekreukeld, half glad is om de voordelen van SteamCare te laten zien

De kracht van stoom

Hang uw overhemd in uw badkamer terwijl u doucht en zie zelf hoe uw kleding met stoom nieuw leven wordt ingeblazen. De extra vochtigheid haalt de kreukels uit uw overhemd en zorgt dat hij weer fris aanvoelt. U kunt in plaats daarvan ook onze wasmachines met SteamCare gebruiken voor snel, gemakkelijk ontkreuken. Het ingebouwde stoomprogramma betekent dat u uw kleding niet eens hoeft te wassen om die 'als nieuw' look en feel te krijgen.


Verzorging van uw wollen kleding

Wol, die doorgaans jaren meegaat, is een geweldige investering op voorwaarde dat u er goed zorg voor draagt. Of het nu gaat om een luxe jas of een trui die u dagelijks aantrekt, als u dit advies volgt, gaan uw wollen kledingstukken lang mee.

Uw wollen kleding wassen

Een opgehangen witte wollen trui

Waarom zorgen voor uw wol?

Wol is een ongelooflijke stof. Het is biologisch afbreekbaar, brandbestendig en biedt zelfs UV-bescherming. Het ademt beter dan enige andere vezel en reageert op de veranderingen in uw lichaamstemperatuur. Als het koud is, houdt wol u dus warm en als het warm is, houdt de wol u koel. Zo'n handige stof moet op de juiste wijze worden verzorgd, zodat het er nieuw blijft uitzien en zacht blijft aanvoelen.

Het Woolmark Green logo
Goedgekeurd door Woolmark

Zelfs wol dat alleen met de hand kan worden gewassen, is nu veilig in onze toestellen met de Woolmark Green- en Blue-labels

Het UltraCare Eco-display die een koud wasprogramma weergeeft
Koud wassen

Als uw wasmachine geen wolprogramma bevat, bevelen we u aan het koude wasprogramma te gebruiken voor wol die alleen met de hand mag worden gewassen. En was uw wollen kleding altijd binnenstebuiten.

Een witte wollen trui
Kies uw wasmiddel verstandig

Vermijd het gebruik van zware wasmiddelen, 'bio'-wasproducten met enzymen of wasmiddelen met bleekmiddel. Het is beter om een specifiek wolwasmiddel te gebruiken.

Een stapel wollen kledingstukken
Op de juiste manier opbergen

Bewaar uw truien plat en opgevouwen om te zorgen dat ze niet uitrekken. Als u een trui toch op moet hangen, gebruikt u hiervoor een speciaal ontworpen kapstok voor gebreid , zodat uw trui maximaal wordt ondersteund.

Een witte wollen trui met een goed verzorgd-label van Electrolux

Wol wassen

Er is u mogelijk verteld dat u wol beter niet in de machine kunt wassen. De tijden zijn echter veranderd. Onze UltraCare™ Eco-wasmachine doet meer dan slechts wassen. Hij verzorgt elke vezel. Het wasmiddel wordt vooraf gemengd en vervolgens gebeurt hetzelfde met de wasverzachter, waarna elk mengsel in de trommel terecht komt. Uw wol wordt dus met ongeëvenaarde zachtheid behandeld en wordt vlekkeloos en gelijkmatig schoon.

DelicateCare

Als u er dol op bent, droogt u het in een machine met aangepast programma voor elke stofsoort

Wol in de droogkast

U kunt uw wol nu in de droogkast doen en in uitstekende conditie houden. DelicateCare-droogkasten bieden een uniek programma voor wol. De speciale trommelsnelheid houdt uw wol plat tegen de zijkant van de trommel. Dit levert resultaten die net zo goed zijn als plat drogen. Zo zal uw kleding gegarandeerd niet krimpen en ook niet haken of in elkaar draaien.

Een blauwe wollen trui

Nooit meer 'alleen met de hand wassen'

Als het gaat om uw favoriete wollen kleding, moet u natuurlijk wel zeker weten dat uw machine ze met de grootste zorg behandelt. Onze was/droogcombinaties zijn de eerste op de markt die het Woolmark-label dragen. Woolmark is de wereldleider voor wolbehandeling. U kunt dus uw meest delicate wol met 'alleen handwas'-label in één machine wassen en drogen.


Zo blijven uw kleuren helder en positief

Kleur kan verbleken en verliest sneller haar intensiviteit dan donkere of witte kleding. Maar als u uw was met zorg en een zachte hand behandelt, gaat uw favoriete, kleurrijke kledij langer mee.

Breng wat kleur in uw leven

Kleur is positief en u wordt er vrolijk van. Het voegt plezier en optimisme aan uw kledingkast en uw leven toe. Het brengt alles tot leven. Maar soms zijn juist gekleurde kleren het meest kwetsbaar met de neiging om te verwelken en verbleken. Wanneer we gekleurde kledingstukken met een zachte hand aanpakken, begrijpen wat ze nodig hebben en ze met liefde verzorgen, dan krijgen we die liefde dubbel en dik terug en voelen we ons langer goed in onze kleding.

Bij het selecteren van een wasmiddel opteert u best voor een wasmiddel dat even goed verzorgt als wast. Vloeibare wasmiddelen en gels werken het best voor gekleurde kleding.

1
Uw kledingstukken sorteren

Sorteer uw kledingstukken op kleur - heldere kleding zoals paarse, rode en oranje kledingstukken, kunnen samen worden gewassen, evenals felblauw en groen. We bevelen u aan kledingstukken die qua kleur alleen voorkomen op het kleurenwiel, met de hand te wassen.

2
Vlekkenverzorging

Sommige vlekken vereisen extra zorg en aandacht: inspecteer het kledingstuk, breng een klein beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek aan en beweeg dit dan licht in het water heen en weer. Vermijd zeer hete programma's, aangezien vlekken of kleurdoorloop hiermee permanent kunnen worden vastgezet.

3
Bij twijfel het kledingstuk binnenstebuiten wassen

Keer uw kledingstukken altijd binnenstebuiten om wrijving van vezels te minimaliseren. Zorg tevens dat er een ruimte van minimaal de breedte van uw hand over blijft tussen het wasgoed en de bovenkant van de trommel. Kies een lage temperatuur met een matig of medium wasprogramma (maximaal 30).

UltraMix

Vermeng wasmiddelen en wasverzachters van tevoren met water voor een betere verzorging.

UltraMix

Blijfcool

Met ons UltraMix-systeem kunt u uw gekleurde kledingstukken op lagere temperaturen wassen dankzij het unieke vermogen om vooraf te mixen. Wasmiddelen en wasverzachters worden individueel van tevoren in water gemengd voordat ze in contact komen met uw kleding. Dit levert een extra goede, zorgvuldige en verzorgende wasbeurt op, ook op lagere temperaturen. Onze Ultramix-technologie is beschikbaar op alle UltraCare-machines.

Drogen is ook verzorgen

Wanneer vochtige kleuren op elkaar worden gestapeld, hebben ze de neiging om in elkaar over te vloeien. Verwijder uw kleding dus meteen uit de wasmachine zodra het programma is afgelopen. Voor drogen kunt u het beste sorteren op stofsoort, in plaats van kleur. De meeste stoffen hebben namelijk een verschillende droogtijd. U kunt dus bepaalde stoffen blootstellen aan onnodige bewegingen, waardoor de bovenlaag afslijt en het kledingstuk er verbleekt en versleten uitziet.


Veel gedragen veranderen in goed verzorgd

Een geweldige spijkerbroek is meer dan een must-have in je klerenkast. Het is een investering. Met de juiste hoeveelheid liefde en zorg ziet uw jeans er na verloop van tijd enkel maar beter uit.

Zorg dragen voor uw favoriete jeans

Denim is duurzaam, maar als u optimaal van uw jeans wilt genieten, al helemaal als het om gekleurde en bedrukte jeans gaat of broeken met een indigolaag, hebben ze extra speciale verzorging nodig. De sleutel tot een lange levensduur is wassen op een lage temperatuur en niet te vaak wassen.

Ons OptiSense-programma past het programma automatisch op de lading aan en zorgt dat u uw jeans nooit teveel wast.

1
Voorkom kleurdoorloop

Katoenen t-shirts absorberen veel meer vocht en kunnen dus wat extra zorg zeker waarderen. Keer ze binnenstebuiten en giet vloeibaar wasmiddel op de okseldelen. Laat dat zo'n 30 minuten weken en was ze dan op de hoogste temperatuur die in het wasvoorschrift wordt toegestaan.

2
Nieuwe jeans - controleer het wasvoorschrift

Sommige fabrikanten bevelen u aan de eerste was met de hand te doen: keer uw jeans binnenstebuiten, giet een klein beetje vloeibaar wasmiddel in het water en laat de jeans ten minste 45 minuten weken terwijl u de broek af en toe heen en weer beweegt. Spoel vervolgens grondig na met koud water en hang de broek te drogen.

3
Wasmiddel voor denim

Zorg dat u uw jeans goed verzorgt met het juiste wasmiddel. U zult merken dat veel wasmiddelen speciaal zijn ontworpen voor gekleurde kledingstukken. Vloeibare wasmiddelen of wascapsules zijn het beste voor uw jeans, aangezien ze beter met kleur omgaan.

UltraMix

Vermeng wasmiddelen en wasverzachters van tevoren met water voor een betere verzorging

Reinig en verzorg uw jeans

Ons UltraMix-systeem verzorgt uw jeans tijdens de reiniging. In tegenstelling tot andere toestellen die het wasmiddel en de wasverzachter in de trommel mengen, mengt ons exclusieve systeem ze voordat het water zelfs maar in contact komt met de kleding. Het resultaat is een zachtere, verzorgende wasbeurt.

Drogen in de droogkast voor zachte jeans

Als u uw jeans in de droogkast droogt, wordt hij altijd veel zachter. Sommige mensen vinden dat u uw jeans nooit in de droogkast moet doen. Maar de waarheid is dat ze in moderne droogkasten veel zachter worden en beter in vorm blijven. Zorg wel dat u het wasvoorschrift volgt en verwijder de jeans als hij nog enigszins vochtig is om ongewenste kreukvorming te voorkomen.


Zo blijft uw sportkleding in vorm

Sportkleding zorgt dat u zich sterker voelt, meer zelfvertrouwen heeft en u mooi voelt, zowel van binnen als van buiten. Wanneer we onze sportkleding net zo goed verzorgen als ons lichaam, krijgen we er evenveel voor terug.

Verzorging van uw sportkleding

De sleutel tot een langere levensduur is een koud programma. Vermijd dus hoge temperaturen, zelfs als uw kleding zeer vuil is. We bevelen u aan een sportprogramma te gebruiken, aangezien dit speciaal is afgestemd op het extra efficiënt wassen van sportkleding. Zorg dat u het juiste wasmiddel kiest, een dat speciaal is ontworpen om hardnekkige vlekken teniet te doen en nare geuren te elimineren.

We bevelen u ook aan wasverzachters te vermijden, vooral met stoffen als Gore-Tex, waarin membranen zijn opgenomen. Wasverzachters kunnen een negatief effect hebben op het ademend vermogen van de stof.

1
Zweet het uit

Katoenen t-shirts absorberen veel meer vocht en kunnen dus wat extra zorg zeker waarderen. Keer ze binnenstebuiten en giet vloeibaar wasmiddel op de okseldelen. Laat dat zo'n 30 minuten weken en was ze dan op de hoogste temperatuur die in het wasvoorschrift wordt toegestaan.

2
Sport- of synthetisch programma

Als uw was/droogcombinatie niet over een sportprogramma beschikt, is het synthetische programma gelijkaardig. Zorg alleen wel dat u een extra spoeling toevoegt als de kledingstukken erg vuil zijn. Zorg dat u katoen en synthetische stoffen afzonderlijk droogt, aangezien de vochtigheid op verschillende manieren wordt geabsorbeerd.

3
Houd het fris

Houd uw sporttas fris tussen uw workouts door. Als u een paar geurdoekjes in uw tas doet, blijft hij tussen workouts door lekker ruiken en aanvoelen. Laat uw gebruikte sportkleding nooit in de tas zitten. Haal ze er zo snel mogelijk uit, zelfs als u van plan bent ze pas later te wassen.

Vermeng wasmiddelen en wasverzachters van tevoren met water voor een betere verzorging

Ultramix

Reinig en verzorg uw kleding

Ons UltraMix-systeem verzorgt uw sportkleding tijdens de reiniging. In tegenstelling tot andere toestellen die het wasmiddel en de wasverzachter in de trommel samenvoegen, mengt ons exclusieve systeem ze voordat het water zelfs maar in contact komt met de kleding. Het resultaat is een zachtere, beter verzorgde wasbeurt.

De eenvoudige kunst van het drogen

Voor de beste resultaten gebruikt u het sportprogramma, aangezien dit effectiever droogt. De afkoelfase aan het einde van het programma duurt langer waardoor uw sportkleding meteen klaar is om weer te dragen. Het drogen van katoen en synthetische stoffen neemt niet evenveel tijd in beslag omdat de vochtigheid op verschillende manieren wordt geabsorbeerd. Doe ze dus niet samen in de droogkast.