Nieuw energielabel

Waar gaat het nieuwe energielabel over?

Electrolux omarmt de Europese Commissies nieuwe regels en visuele identiteit van energie-efficiëntielabels voor de onderstaande productgroepen. 

1. vaatwassers
2. wasmachines en was-droogcombinaties
3. koelkasten, inclusief wijnkoelkasten

Deze nieuwe labels zullen vanaf 1 maart 2021 zichtbaar zijn voor de Europese consument zowel in fysieke winkels als online. Meer informatie vindt u hier.

Waarom heeft mijn toestel twee labels?

Vanaf maart 2020 hebben nieuwe Electrolux-toestellen twee energielabels, een om de huidige classificaties te beschrijven en een tweede label dat een efficiëntiebereik van A tot G toont en in 2021 in werking treedt. Daarom is het mogelijk dat u thuis een toestel ontvangt met twee energielabels.

Waarom de verschuiving naar een energielabel van A tot G?

Het EU-energielabel is sinds 1995 een succes gebleken: 85% van de Europese consumenten herkent het en houdt er rekening mee wanneer ze een aankoop doen. Hoewel de meeste modellen aanvankelijk in de laagste klassen zaten (E, F, G), doen de nieuwe modellen het beter. Vandaag bevinden de meeste modellen zich in de topklassen (A+++, A++, A+) en zijn er geen producten meer in de laagste klassen. Dergelijke positieve resultaten maken het voor de consument nu echter moeilijk om de best presterende producten te onderscheiden.

De omschakeling zal het begrip en de samenhang verbeteren, waardoor de consument gemakkelijker de meest efficiënte producten kan identificeren.

Onze inzet voor duurzaam wassen en drogen

Onze voortdurende inspanningen om het energieverbruik van onze machines te verminderen en ze energie-efficiënter te maken is zonder twijfel een manier om onze uitstoot te helpen reduceren. Onze toestellen zijn echter meer dan energie. We geven vorm aan een betere levenstijl en werken aan koolstofneutraliteit tegen 2030. Ons doel is om kleding twee keer zo lang mee te laten gaan door onze technologieën te verbeteren, watergebruik te verminderen, en de impact van onze toestellen op het milieu te halveren.

Lees meer

Onze inzet voor duurzaam eten

We zetten ons ook in om duurzame voeding ieders eerste keus te maken. Door oplossingen te ontwikkelen om voedselkwaliteit te bewaren, willen we iedereen toelaten om van een gezonde etensstijl en een duurzaam leven te genieten.

Lees meer