Hoe ontdooi ik mijn diepvriezer of koel-vriescombinatie?

Laatst bijgewerkt 30/10/2020 14:11

Probleem

 • Hoe ontdooi ik mijn diepvriezer of koel-vriescombinatie?

Geldt voor

 • Diepvriezer
 • Koel-vriescombinatie

Oplossing

Een koelkast ontdooien:

 1. Schakel het toestel uit en haal de stekker het uit het stopcontact.
 2. Verwijder de producten en laden uit het toestel.
 3. Wanneer een gecombineerde ijsschraper/afvoerkanaal is meegeleverd met uw toestel, dient u ervoor te zorgen dat u het lekbakje mee installeert.
 4. Laat alle ijsophoping natuurlijk ontdooien door de deur(en) open te laten.
 5. Maak de binnenkant van uw toestel proper met een vochtige doek.
 6. Verwijder het afvoerkanaal en plaats de laden terug.
 7. Sluit het toestel en sluit de stroomvoorziening opnieuw aan.
 8. Schakel het toestel opnieuw in en wacht totdat het de ingestelde temperatuur bereikt. Dit duurt doorgaans 4 tot 6 uur.

U mag de ijsophoping nooit met scherpe voorwerpen verwijderen. Dit kan interne schade of een lek in het koelsysteem veroorzaken.


Een diepvriezer ontdooien:

De diepvriezer moet ontdooid worden wanneer de ijslaag aan de zijkant een dikte bereikt van 10-15 mm. Het is makkelijker om de diepvriezer te ontdooien wanneer deze leeg is of slechts een paar items bevat.

Verwijder het ijs als volgt:

 1. Schakel het toestel uit.
 2. Haal alle voedselproducten uit de diepvriezer, wikkel deze in verschillende lagen papier en bewaar deze op een koude plaats.
 3. Laat de deur open staan, haal de stop uit de afvoer en vang het water op in een opvangbak. Gebruik een geschikte krabber om het ijs snel te verwijderen.
 4. Wanneer het ontdooien voltooid is, veegt u de binnenkant van de diepvriezer grondig schoon en plaats de afvoerstop terug.
 5. Schakel het toestel in.
 6. Zet de temperatuurregelknop op de laagste temperatuur en laat het toestel twee tot drie uur op deze instelling staan.                      
 7. Plaats het voedsel terug in de diepvriezer.

Gebruik nooit scherpe metalen voorwerpen om het ijs af te schrapen. Hierdoor kan het toestel beschadigd raken. Gebruik geen mechanische instrumenten of andere kunstmatige middelen om het ontdooien te versnellen, tenzij deze zijn goedgekeurd door de fabrikant. Wanneer de temperatuur van bevroren voedselproducten stijgt tijdens het ontdooien, kan hun houdbaarheid worden aangetast.

Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.