Storing - Minder afzuigcapaciteit en meer geluid met een plasmafilter

Laatst bijgewerkt 24/12/2021 11:12

Probleem

 • De dampkap lijkt minder afzuigcapaciteit te hebben en maakt meer geluid bij het gebruik van een plasmafilter.
 • Afzuigcapaciteit onvoldoende bij gebruik van de dampkap met een plasmafilter.
 • Dampkap werk minder goed met plasmafilter.
 • Dampkap maakt hard geluid bij gebruik van een plasmafilter.

Geldt voor

 • Dampkap

Oplossing

Een plasmafilter is een accessoire dat op de dampkap kan worden aangesloten.
Vooralsnog zijn plasmafilters alleen via andere leveranciers te verkrijgen. Wij verwijzen naar de betreffende leveranciers om je te laten informeren hoe een plasmafilter op jouw dampkap functioneert en hoe deze te installeren.

Mochten er klachten ontstaan omtrent de afzuigcapaciteit en/of het geluid van de dampkap, dan adviseren wij het volgende:

 1. Ontkoppel de dampkap van spanning.

 2. Gebruik de originele onderdelen zoals de originele vet- en koolstoffilters die bij de dampkap zijn geleverd of als optioneel accessoire beschikbaar zijn via onze webshop.

 3. Verwijder tijdelijk alle accessoires (zoals het plasmafilter) van de dampkap, zodat de dampkap in de originele staat verkeerd zoals deze werd geleverd. Controleer tevens of de luchtgeleiders vrij  zijn en niet worden geblokkeerd.

 4. Sluit de dampkap weer op de huisinstallatie aan en test of de afzuigcapaciteit is verbeterd en/of het geluidsniveau is afgenomen.

 5. Mocht het probleem zijn opgelost, dan is het de aanbeveling om met de leverancier van het plasma filter contact op te nemen en het probleem voor te leggen.

 6. Indien de klacht(en) zijn gebleven, dan adviseren wij een bezoek van onze technieker. Neem contact op met ons of boek zelf een servicebezoek online en kies daarbij de gewenste datum voor het bezoek.
  Let op: de technieker kan geen aanpassingen doen aan en met de accessoires die niet door ons geleverd of gefabriceerd werden. Mocht blijken dat de dampkap geen technische defecten heeft, dan zijn wij genoodzaakt om het bezoek van de technieker aan te rekenen. De technieker zal in de verdere stappen adviseren om deze klacht op te lossen. 
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.