Kookplaat toont foutmelding E8 of E822

Laatst bijgewerkt 18/05/2020 16:31

Probleem:

  • Inductiekookplaat toont foutmelding E8 of E822.

Geldt voor:

  • Ingebouwde inductiekookplaat
  • Vrijstaand fornuis met inductiekookplaat

Oplossing:  

1. Neem contact op met de erkende installateur die het apparaat geïnstalleerd heeft.

  • Dit is een foutcode dat aangeeft dat er een probleem is met de elektrische voeding op u toestel. Hoogstwaarschijnlijk is er een fase weg of is de spanning niet juist, de spanning moet gemeten worden aan de aansluitklem van u toestel.
  • Kijk de zekeringen na in uw zekeringkast. Indien 3 zekeringen op de aansluitlijn van u toestel (3 fasen), is het mogelijk dat er één niet meer doorgeeft. Indien dit regelmatig voorvalt, laat u elektrische lijn nakijken door een erkende elektricien , dit kan te maken hebben met de stroom waarop u zekeringen geijkt zijn en/of u elektrische lijn zelf.


2. Neem contact op met een geautoriseerd servicecentrum.  

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een bezoek van een servicetechnieker aan te vragen.  

Oorzaak:

  • Foutmelding E8 of E822 geeft aan dat het apparaat een probleem met de fasen heeft en/of met de elektrische voeding.


LET OP: Afhankelijk van het probleem, kan mogelijk tijdens de garantieperiode een servicebezoek door een technieker in rekening worden gebracht.

Waarschuwing: We raden het af om het product te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen. Trek de stekker uit het product en sluit het niet opnieuw aan totdat u zeker weet dat dit in orde is.

Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.