Storing - Vonken in mijn (combi) microgolfoven

Laatst bijgewerkt 21/02/2022 10:44

Probleem

 • Vonken in de binnenruimte van de microgolfoven.
 • Vonkt in de binnenruimte bij gebruik van de magnetron.
 • Combi microgolfoven vonkt bij het gebruik van de microgolffunctie.
 • Microgolfoven vonkt op de microgolfoven stand.

Geldt voor

 • Combi microgolfoven
 • Microgolfoven

Oplossing

 1. Als je vonken in de microgolfoven ziet, haal het toestel dan onmiddellijk uit het stopcontact.

 2. Er kunnen vonken ontstaan bij het gebruik van de microgolffunctie wanneer de microgolven niet door metalen kunnen dringen en gereflecteerd worden:
  • Controleer of er geen metalen materialen zoals kookgerei, aluminiumfolie of servies met een metalen ontwerp gebruikt worden tijdens de magnetronfunctie. Informatie over welke materialen geschikt zijn voor microgolfovens en combi-microgolfovens kan je terug vinden in de gebruiksaanwijzing. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Vind de gebruikershandleiding".
  • Gebruik geen metalen rooster en/of bakplaten tijdens de microgolffunctie. Metalen roosters en/of bakplaten gaan vonken tijdens het gebruik doordat er contact wordt gemaakt met de metalen houders waar de rooster/bakplaten in geplaatst zijn. De zijrekken hangen geïsoleerd, dus die hoeven niet verwijderd te worden. 
  • Gebruik de microgolffunctie niet als de ovenruimte leeg is. Er kunnen dan vonken ontstaan door het grote vermogen.

 3. Wanneer je bijvoorbeeld broodjes afbakt in je combimicrogolfoven en enkel de heteluchtfunctie wil gebruiken, dan volstaat het om de broodjes in de oven te leggen en de ovendeur gewoon te sluiten.

  Je moet dus NIET op de STARTknop drukken! Doe je dit toch, dan wordt ook de microgolffunctie ingeschakeld. Bij gebruik van metalen ovenmateriaal geeft dit dan vonken. 4. Als bovenstaande suggesties werden uitgevoerd en het probleem is niet opgelost, wijst dit mogelijk op een technisch defect.
  We raden het bezoek aan van onze servicetechnieker. Neem contact op met ons of boek zelf een service-afspraak online en kies daarbij de gewenste datum voor het bezoek.
  Klik rechts bovenaan dit artikel op "Herstelling aanvragen".
  OPMERKING: Storingen veroorzaakt door het niet naleven van de gebruiksaanwijzing zijn uitgesloten van garantie.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.