Bak beter brood met stoom

Laatst bijgewerkt 15/05/2020 15:13

Ontdek hoe stoom je bakken een boost geeft. De stoomoven zorgt voor een perfecte omgeving om deeg te rijzen en geeft je brood een knapperige korst en een luchtige kruim.Ga verder met bakken

Een stoomoven opent een geheel nieuwe wereld van smaakvol, luchtig brood met knapperige goudbruine korst. Het begint al bij het rijzen, want stoom zorgt voor een gelijkmatige temperatuur, perfect om je deeg in te laten rijzen. Tijdens het bakken zorgt stoom voor een knapperige korst, omdat het een nat oppervlak op het brood creëert en het de binnenkant ook vochtig houdt.


Bewijzen

Stoom gebruiken om deeg te laten rijzen is fantastisch, omdat je een perfecte en gelijkmatige temperatuur hebt om het deeg in te laten rijzen. Dat betekent dat het deeg sneller en gelijkmatiger zal rijzen. Dit is geweldig voor alle soorten deeg, maar vooral voor zuurdesem, omdat je een hoger en niet zo dicht deeg krijgt als bewezen op kamertemperatuur.

Je mag stoom gebruiken voor de eerste, maar zeker voor de tweede, stijgend. Wanneer de broden of broodjes opstijgen, helpt de stoom het brood lichter te maken met meer lucht erin. De temperatuur hangt af, maar rond de 25-30 ° C is goed, over het algemeen geldt: hoe warmer hoe sneller rijzen - en je hoeft het deeg niet te bedekken als je in de stoomoven rijzen. (Probeer de volgende keer dat u aan het bakken bent onze functie "Dough Proving").


Bakken

Leren stomen in de oven en brood bakken in de stoomoven is niet moeilijk en geeft een geweldig resultaat. Door stoom te gebruiken aan het begin van het bakproces wordt het brood knapperiger aan het oppervlak. Dit komt omdat de stoom (of in wezen water) een nat oppervlak creëert waardoor het gelijkmatiger kan bakken.

Als u dan met droge hitte klaar bent, wordt het natte oppervlak nog krokanter dan wanneer u vanaf het begin alleen droge warmte gebruikte. Stoom helpt ook om vocht in het brood te houden - geen droog en dicht brood meer. (Als u een van uw stoomovens gebruikt, probeer dan de functie "Brood bakken".)


Bak thuis ambachtelijk brood

Bak met één druk op de knop heerlijk brood. SteamBake-ovens gebruiken stoom om het deeg te laten rijzen, snel rijzen en zelfs voor luchtige, vochtige binnenkant. Om de finishing touch aan perfectie toe te voegen, wordt regelmatige droge hitte geïntroduceerd om de korst knapperig en goudbruin te maken.


Ontdek onze SteamBake-ovens