Iedereen kan de traditionele Zweedse pauze, genaamd Fika, rechtstreeks proeven vanuit huis. Gebruik jouw stoomoven om een nieuwe dimensie toe te voegen aan je favoriete desserts en gebak: chocolademuffins, fruittaartjes, soesjes ...
Fika-favorieten
Stoom is uitstekend geschikt voor zoete broodjes zoals muffins en biscuitgebak. Stoom doet het brood rijzen en geeft het de lucht die het nodig heeft. Krijg een knapperige buitenkant en een luchtige binnenkant.
Recept: Engelse bosbessenmuffins
Ingrediënten voor het muffin deeg:
350 gr bloem, 115 gr bruine suiker, 20 gr bakpoeder, 2 eieren, 200 gr bosbessen, 370 gr volle melk, 90 gr gesmolten boter.
Bereiding: 15 minuten
Accessoires: individuele muffinvormpjes van aluminium
Stap 1 : Zeef de bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
Stap 2 : Roer in een andere kom de eieren met de melk, de gesmolten boter en de bosbessen.
Stap 3 : Giet het vloeibare mengsel in de kom met het mengsel van droge ingrediënten, en roer net genoeg tot een homogeen deeg.
Etape 4 : Giet het deeg in beboterde muffinvormpjes en bak in het onderste deel van de stoomoven.
Bak gedurende 25-30 minuten in de oven bij een lage luchtvochtigheid van 170 ° C
Bak thuis ambachtelijk brood
Bak heerlijk brood met één simpele druk op de knop . SteamBake-ovens gebruiken stoom om het deeg te laten rijzen. Een luchtige, smeuïge binnenkant is verzekerd. De absolute finishing touch, is de toevoeging van droge hetelucht die zorgt voor een knapperige, goudbruine korst.