De ovengrillfunctie gebruiken

Laatst bijgewerkt 7/05/2020 13:51

Een van de meest onderbenutte functies van een oven is de instelling van de vleeskuikens. Wist je dat het gebruikt kan worden als make-shift grill?Wie leeft er niet op een goede BBQ?

Er is iets aan het koken van voedsel boven een vlam. Het zicht ... Het geluid ... De geur ...Maar soms heeft de natuur andere ideeën

Winter, regen, hagel of gewoon ijzingwekkende kou. Je kunt niet altijd buiten barbecueën.


Maak je geen zorgen

Door gebruik te maken van de grillstand op uw oven kunt u daadwerkelijk het hele jaar door grillen.


Zo gebruikt u de grillfunctie in uw oven

Heb je ooit de grillstand op je oven gebruikt? Zie het als een omgekeerde grill. In plaats van warmte van onderen, komt ze van boven. Hoewel je de rokerige smaak niet krijgt, kun je een geweldige char krijgen. Snel koken gegrilde recepten werken geweldig in de oven. De meeste ovens sluiten de vleeskuikens af zodra de doeltemperatuur is bereikt. Laat de ovendeur op een kier staan om uw "grill" gaande te houden. Zorg ervoor dat u het voedsel regelmatig controleert, zodat het niet verbrandt.


Zo gril je op je kookplaat

Verander uw kookplaat in een geïmproviseerde grill. Gebruik een gietijzeren koekenpan omdat deze de warmte goed vasthoudt, hij blijft warm en geeft je die ongrijpbare schroeiplekken. Plaats de koekenpan op de kookplaat en verwarm hem tot hij erg heet is, verlaag dan de temperatuur tot medium en houd hem daar gedurende het hele kookproces. Als de pan begint te roken, is hij te heet. Voor het beste resultaat, dep je eten droog en bestrijk het licht met olijfolie voordat je het in de pan legt. En onthoud, draai je eten niet te vroeg om - laat het minstens 3-4 minuten ongestoord staan, zodat het de tijd heeft om te verkolen.