Ga aan de slag met je stoomoven

Laatst bijgewerkt 11/05/2020 15:09


Welkom bij een lekkerder alledaags met stoom! Laat ons u enkele tips en trucs laten zien over hoe uw stoomoven het beste uit uw keuken haalt.Welkom

Gefeliciteerd met je stoomoven! Of het nu een nieuwe aankoop is of als je je stoomoven al een tijdje hebt, stoom is een geweldige kookmethode. Wanneer u stoom gaat gebruiken, zult u zelf de voordelen ontdekken - maar we zullen u ook laten zien waarom stoom geweldig is om alles te koken, van dagelijkse maaltijden tot snacks, brunch of diners voor speciale gelegenheden.

Welkom in de wereld van stoom!


Water container

Allereerst, wat anders is bij een stoomoven is dat hij kookt met stoom. Daarvoor heeft het een waterreservoir nodig dat met water moet worden gevuld om de oven goed te laten werken. De warmte van de oven verandert het water in stoom.

Bij Electrolux stoomovens staat het waterreservoir in de rechterbovenhoek van uw stoomoven. Met verwachting van de SteamBake-oven, waar deze in de holte op de onderste verdieping van de oven wordt geplaatst. Zorg er hoe dan ook voor dat u het vult voordat u begint met koken.


Stoomniveaus

Een ander ding om op te merken zijn de verschillende stoomniveaus die u tijdens het koken kunt gebruiken, op Electrolux-stoomovens worden ze Full Steam, Humidity High, Humidity Medium en Humidity Low genoemd. Als algemene richtlijn is dit waar de verschillende stoomniveaus goed voor werken:

- Full Steam maakt gebruik van continue stoom voor gezond en smaakvol eten. Ideaal voor het voorzichtig koken van ingrediënten zoals groenten, rijst, couscous en zeevruchten (vis, mosselen en garnalen).

- Humidity High combineert hete lucht met stoom voor delicate gerechten. Ideaal voor delicate gerechten zoals custards, vlaaien, terrines en vis.

- Humidity Medium combineert hete lucht met stoom voor zacht stoven. Ideaal voor gesmoord vlees of geroosterde vis, maar ook voor het bakken van brood en zoete deegwaren.

- Humidity Low combineert hete lucht met stoom voor sappig en knapperig eten. Ideaal voor vlees, gevogelte, vis, gegratineerde gerechten, stoofschotels, geroosterde groenten, maar ook voor het bakken van taarten, muffins en koekjes.
Stoom maakt lekker eten nog beter

Maak je favoriete eten lekkerder zonder extra moeite. Gebruik stoom bij het koken van groenten, vis, vlees, brood en zelfs desserts om die knapperige buitenkant en vochtige binnenkant vol van smaak te krijgen.


Stoom maakt lekker eten nog beter

Maak je favoriete eten lekkerder zonder extra moeite. Gebruik stoom bij het koken van groenten, vis, vlees, brood en zelfs desserts om die knapperige buitenkant en vochtige binnenkant vol van smaak te krijgen.


Ontdek onze SteamBoost-ovens