Kook voedzame en heerlijke groenten met stoom

Laatst bijgewerkt 11/05/2020 16:05

Volle, knapperige en voedzame groenten - een stoomoven maakt gezond eten gemakkelijker en lekkerder.Groen en gezond

Waarom is het beter om groenten te stomen? Het is gemakkelijk, snel en gezond om je groenten in de stoomoven te koken. Waarom is gezond stomen? De stoom laat de groenten van elke smaak of voeding niet weglopen, dus je krijgt een zowel lekker als gezond resultaat. Omdat de hitte constant is, breken de groenten niet zo gemakkelijk in de stoom, dus geen verkruimelde broccoli meer. Hier zijn drie eenvoudige recepten voor het stomen van groenten - probeer eens welke jouw favoriet is!


Bloemkool met citroen, zwarte peper en olijven

- Breek de bloemkool in roosjes en leg ze op een geperforeerde ovenschaal.

- Volle stoom 100 ° C gedurende 3-5 minuten, afhankelijk van de grootte. (Ze zouden nog steeds wat crunch moeten hebben.)

- Haal uit en meng in een kom met geraspte citroenschil, citroensap, geplette zwarte peper, gehakte zwarte olijven en zeezout. Serveer warm of koud.


Groene asperges met geschaafde Parmezaanse kaas en olijfolie

- Snijd en schil de onderste 3 cm van de asperges en leg ze op een geperforeerde ovenschaal.

- Volle stoom 100 ° C gedurende 2-4 min, afhankelijk van de maat.

- Haal eruit en besprenkel met olijfolie, besprenkel met zeezout en bedek met veel geschaafde Parmezaanse kaas. Serveer warm of koud.


Broccoli met gember, sojasaus, pinda's en sesamzaadjes

- Breek de broccoli in roosjes en leg ze op een geperforeerde ovenschaal.

- Volle stoom 100 ° C gedurende 3-5 min, afhankelijk van de maat.

- Haal uit en meng in een kom met fijn geraspte gember, Japanse sojasaus, geroosterde pinda's, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes. Heet opdienen.


Knapperig, goudbruin en perfect vochtig

In SteamCrisp-ovens wordt regelmatige warmte gecombineerd met stoom om uw gerechten aan de buitenkant knapperig en goudbruin te maken, terwijl de binnenkant vochtig, zacht van voedingsstoffen is en perfect bewaard blijft.


Ontdek onze SteamCrisp-ovens