Leer de basis van stoomkoken

Laatst bijgewerkt 11/05/2020 15:26

Je hoeft geen kok te zijn om met stoom te koken, het is simpel. Krokantere korsten, vochtige binnenkant en levendige groenten bereiken was nog nooit zo eenvoudig. En krijg elke keer perfecte rijst, linzen en granen.Rijst stomen (basmati, paraboiled of jasmin rijst)

Rijst koken in de stoomoven is niet alleen eenvoudig, u krijgt ook een beter resultaat. De rijst wordt elke keer perfect. Elke korrel wordt gelijkmatig gekookt maar niet te gaar, voor een luchtig resultaat. Als het gaat om stomen versus koken, stomen we liever onze rijst.


1 deel rijst gemengd met 1 deel water en een snufje zout is alles wat je nodig hebt.


Doe de ingrediënten in een geschikte ovenschaal.


Stoom op volledige stoom 100 ° C gedurende 20 minuten. Gedaan!


Linzen en andere granen stomen

Linzen hebben de neiging om papperig te worden wanneer ze in een pan koken, dat zal niet gebeuren in een stoomoven omdat de stoom de linzen niet te gaar zal maken. De linzen zullen ook voedzamer zijn als ze in stoom worden gekookt, omdat ze de linzen niet uitlekken zoals kokend water.

Hoe linzen te stomen: 1 deel rode linzen gemengd met 1 deel groentebouillon en een snufje zout is alles wat je nodig hebt, doe de ingrediënten in een geschikte ovenschaal. Stoom op volle stoom gedurende 13-15 minuten op 100 ° C, klaar!


Heerlijk!

Stomen is een geweldige kookmethode voor veel granen. Het is een moeiteloze kookmethode met een heerlijk eindresultaat. Probeer bijvoorbeeld quinoa, bulgur en couscousparels te stomen. Overweeg gewoon de kooktijd voor elk product omdat ze verschillen.


Stoom maakt lekker eten nog beter

Maak je favoriete eten lekkerder zonder extra moeite. Gebruik stoom bij het koken van groenten, vis, vlees, brood en zelfs desserts om die knapperige buitenkant en vochtige binnenkant vol van smaak te krijgen.


Ontdek onze SteamBoost-ovens