Maak een heerlijke brunch klaar in je stoomoven

Laatst bijgewerkt 11/05/2020 14:41

Begin het weekend goed door uw dierbaren te trakteren op een heerlijke brunch. Gepocheerde eieren, omelet en zelfs yoghurt kunnen moeiteloos met stoom worden gemaakt.Mooie brunch

Wist je dat je met je stoomoven yoghurt kunt maken? Het is gemakkelijk te maken en een geweldige aanvulling op je volgende weekendbrunch (maak het 's nachts!). Onze nieuwe Electrolux stoomovens hebben zelfs een yoghurtfunctie.

Wat gaat er goed samen met yoghurt? Nou ja, veel dingen - maar hieronder is een basisrecept voor een heerlijke granola.Granola

2 dl pinda's, 2 dl cashewnoten, 2 dl amandelen, 2 dl haver, 1 theelepel gemalen kardemom, 2 el gemalen kaneel, 3-4 el honing, ½ tl zout

1. Hak de noten lichtjes, niet in kleine stukjes.
2. Meng noten en haver in een oven en voeg licht toe. 160 ° C in 8-10 minuten.
3. Meng als het nog heet is met honing en kruiden.
4. Bewaar in een luchtdichte verpakking.
5. Geniet ervan!

Hier is eigenlijk een voorbeeld van wanneer je geen stoom gebruikt, omdat je een droge en knapperige granola wilt.


Exquise eieren

Eieren koken in de stoomoven helpt de eieren zachter te koken omdat de hitte gelijkmatiger is. Dat betekent geen gebarsten schelpen of loopneus meer. Wie houdt er niet van gepocheerde eieren als brunch? En met stoom is er een minimaal risico op mislukken.

Hier is een inleiding over het maken van gepocheerd ei in een "zak" in de stoomoven.


1. Begin met het plaatsen van plastic folie in een kopje of een glas. Klop een ei erin en draai en draai de plastic folie zodat je een "zak" krijgt.


2. Leg de "zakjes" op een ovenschaal en kook in vol stoom 90 ° C gedurende ongeveer. 6-7 min, afhankelijk van hoe je je eieren wilt.


3. Als de eieren gaar zijn, verwijder dan de plastic folie en het bord. Genieten!


Ovenomelet

Een andere brunchfavoriet is de ovenomelet of frittata. Het zal perfect gaar zijn in de stoomoven, omdat de omringende warmte ervoor zorgt dat het ei gelijkmatig kookt en vochtig blijft met de stoom.

- Leg wat gesneden groenten (naar keuze!) In een ingevette ovenschaal

- Klop een paar eieren (3-4) samen met zout, peper en wat water

- Voeg de eieren toe bovenop de groenten en bak in luchtvochtigheid 90 ° C tot de eieren stollen, ca. 10-15 minuten

- Serveer en geniet!


Stoom koken zoals de pro's

Laat de SteamPro-ovens je stoomkoken naar een hoger niveau tillen. Ontdek functies zoals Sous-Vide, Connected Cooking, waarmee u uw oven kunt bedienen met uw smartphone, en de stoomkookassistent Steamify. SteamPro-ovens zijn klaar om je dagelijkse smaak nog lekkerder te maken.


Ontdek onze SteamPro-ovens