Maak gezonde snacks in je stoomoven

Laatst bijgewerkt 11/05/2020 16:01

Geconserveerd, gebeitst of gedehydrateerd - een stoomoven maakt gezonde, smakelijke snacks van uw favoriete groenten en fruit.Ga snacken

Thuis gezonde snacks maken is eenvoudig - selecteer gewoon je favoriete fruit of groenten die momenteel in het seizoen zijn. Probeer ze dan te bewaren of uit te drogen. Geconserveerde vruchten zijn geweldig op uw ontbijtpap of als middagsnack. Ingemaakte groenten zijn een geweldige bijgerecht of snack voor het diner. Wanneer u fruit of groenten uitdroogt, krijgt u gezonde chips waar iedereen dol op zal zijn.Conserven of infusen van fruit en groenten

Profiteer bij het maken van jam of augurken van uw stoomfunctie. Zorg eerst voor schone potten en stoom de potten en het deksel vervolgens 10 minuten in volledige stoom. Haal ze na het stomen eruit (ze zullen heet zijn!) En zorg ervoor dat je het overtollige water eruit haalt door ze ondersteboven op een rooster te leggen.

De volgende stap is om de pot te vullen met alles wat je wilt bewaren - probeer wat in het seizoen in jouw regio is, de meeste dingen werken goed! Draai het deksel eenmaal gevuld en stoom in de oven. De tijd is afhankelijk van het recept dat je maakt, maar als je een klikkend geluid uit de deksels hoort, is het meestal tijd om de potten uit de oven te halen.

Hoe vers fruit en groenten bewaren? Er zijn verschillende recepten, maar een algemene regel is om de potten te vullen met de producten (geheel of gehakt), wat kruiden of smaakstoffen en vervolgens te bedekken met vloeistof voordat het in de stoomoven gaat.


Gedehydrateerde gezonde snacks maken

Voor het drogen van groenten en fruit heb je geen stoomoven nodig (ook al hebben sommige van onze Electrolux-stoomovens een speciaal ontwateringsprogramma), maar het is een leuke manier om gezonde snacks te maken die zowel zoet als hartig zijn. Hieronder is een van onze favorieten, maar probeer het uit met wat je maar wilt of wat er in het seizoen is.


Fruit uitdrogen: appelchips

2 Granny Smith-appels, 1 eetlepel poedersuiker


Snijd de appels in dunne plakjes met een mandoline.


Leg de plakjes op een siliconen vel of bakpapier.


Bestrooi de appels met de suiker en bak gedurende 1 ½ uur op 85 ° C (of gebruik het ontwateringsprogramma). Genieten!


Knapperig, goudbruin en perfect vochtig

In SteamCrisp-ovens wordt regelmatige warmte gecombineerd met stoom om uw gerechten aan de buitenkant knapperig en goudbruin te maken, terwijl de binnenkant vochtig, zacht van voedingsstoffen is en perfect bewaard blijft.


Ontdek onze SteamCrisp-ovens