De vaatwasser piept of knippert eenmaal in het paneel

Laatst bijgewerkt 22/07/2020 17:23

Probleem

 • De vaatwasser schudt één keer of het waarschuwingslampje knippert één keer.

Geldt voor

 • Vrijstaande vaatwasser
 • Geïntegreerde vaatwasser
 • wasmachine

Oplossing

 1. Controleer de watertoevoer Controleer de hoofdwatertoevoer bij bijv. om een kraan te openen. Als het water niet uit de kraan komt, neem dan contact op met uw waterleidingbedrijf voor meer informatie.

 2. Controleer of de kraan van de vaatwasser helemaal open is. Als de watertoevoer gesloten is, zet dan de stroom naar de vaatwasser uit en open de watertoevoer volledig. Zet de vaatwasser weer aan en selecteer een programma. Druk op de startknop om de vaatwasser te starten.

 3. Controleer of u meer dan één machine gebruikt die water nodig heeft. Als er meer dan één machine draait en water gebruikt, is de waterdruk mogelijk te laag voor de vaatwasser. Probeer de vaatwasser te gebruiken zonder andere waterafhankelijke machines te gebruiken.

 4. Controleer de waterdruk Controleer of u een emmer van 10 liter kunt vullen met kraanwater gedurende 1 minuut / een emmer van 5 liter in 30 seconden. Als dit niet mogelijk is, is de waterdruk te laag voor de vaatwasser en dient u contact op te nemen met uw waterleidingbedrijf.

 5. Reinig het filter in de inlaatslang van de vaatwasser waar het op de kraan is geschroefd.

 6. Controleer de toevoerslang op scheuren of draaien. Als de toevoerslang verbogen, verdraaid of beschadigd is, haal dan onmiddellijk de stekker uit het stopcontact en sluit de watertoevoer af. Als de slang beschadigd is, laat de machine dan onderhouden en repareren door een servicemonteur.

 7. Controleer of het filter in de toevoerslang verstopt is De toevoerslang zit in de connector naast de kraan / klep. Sluit de kraan voordat u de toevoerslang verwijdert. Het inlaatslangfilter moet schoon en vrij van kalkaanslag zijn, zie de gebruikershandleiding voor informatie over het verwijderen en reinigen van het filter. Na het reinigen en installeren van het filter in de toevoerslang, sluit u de slang aan en voert u een geselecteerd programma uit.

 8. Controleer het afvoersysteem
  -Zorg ervoor dat alle filters schoon zijn, inclusief het grote filter rond het middelste filter.  -Zorg ervoor dat de afvoer van de machine zich op de juiste hoogte boven de vloer bevindt.
  -U kunt meer informatie over drainage-installatie vinden in uw installatie-instructies in de instructiehandleiding hier

 9. Controleer of de afdichtplug uit de afvoer is verwijderd. (als de vaatwasser onlangs is geïnstalleerd of verplaatst). De afsluitdop moet van de sifon worden verwijderd. Verwijder de afvoerslang waar deze is aangesloten op de sifon, verwijder de plug en sluit de slang weer aan.

 10. Als het bovenstaande het probleem niet heeft opgelost, raden we u aan een bezoek te boeken door een van onze gespecialiseerde servicetechnici.
  U kunt eenvoudig 24 uur per dag online een servicebezoek boeken en de gewenste bezoekdatum kiezen.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.