Storing - Deur van de vaatwasser valt open

Laatst bijgewerkt 22/04/2022 12:20

Probleem

 • Vaatwasserdeur valt open.
 • De deur van de afwasmachine valt naar beneden bij het openen tijdens de AirDry-functie.

Geldt voor

 • Inbouwvaatwasser

Oplossing

 1. Het meubelfront op je nieuwe inbouwvaatwasser is mogelijk te zwaar.
  Controleer de eisen ivm het gewicht en de afmetingen van de keukendeur in de montagehandleiding / deursjabloon die bij de vaatwasser is geleverd. De scharnieren van een vaatwasser met schuifdeur kunnen een keukendeur dragen tot max. 10 kg.
  Wanneer het gewicht of de afmetingen groter zijn dan aanbevolen, neem dan contact op met je keukenbouwer of je installateur.

  Voorbeeld uit de installatie-instructie:


 2. Controleer of de keukendeur goed gemonteerd werd. Als de vaatwasser uitgerust is met een automatische deuropening / AirDry-functie, moet de keukendeur volgens schuifdeurmontage geplaatst worden. Bij een schuifdeurmontage zal de keukendeur omhoog schuiven op de vaatwasserdeur als je deze opent.

 3. Neem contact op met je keukenbouwer of je installateur als je bovenstaande problemen vermoedt.
  Werd jouw vaatwasser niet recent geplaatst of is het probleem niet opgelost ondanks bovenstaande adviezen, dan raden we het bezoek aan van onze servicetechnieker.
  Neem contact op met onze servicedienst of boek zelf een online service-afspraak voor een technieker. Kies de datum die jou het beste past. Klik rechtsboven dit artikel op "Herstelling aanvragen".
  Let op: Storingen veroorzaakt door het niet naleven van de gebruiksaanwijzing/montagehandleiding zijn uitgesloten van garantie.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.