Vaatwasser laat witte vlekken achter op borden, bestek en glazen.

Laatst bijgewerkt 18/05/2020 15:39

Probleem:

  • Vaatwasser laat witte vlekken achter op borden, bestek en glazen.
  • Slechte reinigingsresultaten

Geldt voor:

  • Ingebouwde vaatwasmachine
  • Vrijstaande vaatwasmachine

Oplossing:

1. Zorg ervoor dat de deksel op de zoutbak een afdichting heeft en correct erop bevestigd is.  

2. Zorg ervoor dat het zoutbak met zout gevuld is.  

3. Controleer of de waterverzachter correct ingesteld is, in functie van de waterhardheid in uw regio (de waterhardheid van uw regio kan gemakkelijk op internet gevonden worden, via de sites van uw matermaatschappij).  

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over hoe de hardheid van het water correct ingesteld kan worden. 

4. Als u in een gebied met hard water woont, moet u mogelijk zout en spoelglansmiddel toevoegen met multitabletten/”3-in-1” om goede wasresultaten te verkrijgen.  

5. Als er witte kalkaanslag aan de binnenkant van het apparaat voorkomt, dan kan dit verwijderd worden met behulp van een reinigingsmiddel/ontkalker voor vaatwasmachines.  

U kunt reinigingsmiddelen in onze webshop vinden.  

6. De witte aanslag op serviesgoed en bestek kan met behulp van azijn of een ontkalker verwijderd worden.  

Volg altijd de aanwijzingen op de ontkalker, omdat er mogelijk een risico van corrosie bestaat en gebruik beschermende handschoenen. 

7. Controleer de goede werking van de armen in de vaatwasser.

Deze moeten vrij draaien en niet verstopt zijn. (onderhoud van de armen vindt u in de handleiding van u toestel terug).

Oorzaak:

  • De oorzaak van het probleem kan een combinatie van zout of kalkaanslag zijn. Als u de witte aanslag er met een vinger kunt afvegen, dan zijn het waarschijnlijk zoutresten. Als u de aanslag er niet af kunt vegen, maar het met een klein beetje azijn kunt verwijderen dan is er waarschijnlijk kalkaanslag.
  • De witte aanslag kan ook een slechte spoeling zijn. Dit laat zeepresten op u vaat en deze slaat wit aan. 
  • Indien u op u glazen een witte aanslag hebt wanneer ze droog zijn en niet wanneer ze nat zijn, dat u deze aanslag niet kan weg krijgen door met de hand te wassen. Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk glascorrosie. Dit is onomkeerbaar en kan niet verholpen worden, dit heeft ook niets te maken met u toestel. Heeft te maken met het glas zelf, slechte reinigingsmiddelen of te warme programma's gebruikt voor glas. Glas wordt beter op 45° gewassen en deze programma's zijn terug te vinden op de meeste toestellen van onze gamma.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak online een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.