Vaatwasser toont foutmelding AL5, C1, F1, i10 of i11, piept éénmaal, of het waarschuwingslampje knippert één keer

Laatst bijgewerkt 18/05/2020 16:50

Probleem:

  • Vaatwasser toont foutmelding AL5, C1, F1, i10 of i11, piept één maal, of het waarschuwingslampje knippert één keer. Het wijst op een probleem met de watertoevoer.

Geldt voor:

  • Vrijstaande vaatwasmachine
  • Ingebouwde vaatwasmachine

Oplossing

1. Controleer de watertoevoer  

Controleer uw watertoevoer, bijvoorbeeld door een kraan te openen. Als er geen stromend water is, neem dan  voor meer informatie contact op met uw waterleverancier.

2. Controleer of de kraan naar uw vaatwasser helemaal open staat  

Als de watertoevoerkraan dicht is, zet de vaatwasser dan uit en zet de watertoevoerkraan helemaal open. Zet de vaatwasser weer aan en selecteer een programma. Druk op de Start-knop om de vaatwasser te starten.  

3. Controleer of u meer dan één apparaat gebruikt dat water nodig heeft  

Als er meer dan één apparaat aan staat en water gebruikt, dan kan hierdoor de waterdruk voor uw vaatwasmachine te laag worden.

Probeer de vaatwasser te gebruiken terwijl er geen ander water-gebruikende apparaten actief zijn.  

4. Controleer de inlaatdruk  Controleer of u een 10-liter emmer in 1 minuut, of een 5-liter emmer in 30 seconden met één kraan kunt vullen.

Als dit niet het geval is, dan is de waterdruk te laag om de vaatwasser te gebruiken en moet u contact opnemen met uw waterleverancier.  

5. Controleer of de toevoerdarm op mogelijke knikken of verdraaiingen  

Als de toevoerdarm verbogen, verdraaid of beschadigd is, trek de stekker van de vaatwasser er dan onmiddellijk uit en sluit de watertoevoer af.

Als de darm beschadigd is, moet het apparaat geïnspecteerd worden en door een technieker gerepareerd worden.  

6. Controleer of het filter in de toevoerdarm niet verstopt is  

Het filter bevindt zich in de connector tussen de kraan en de aansluiting van u toevoerdarm.

Sluit de kraan voordat de toevoerdarm verwijderd wordt. Het inlaatfilter moet schoon en vrij van kalkaanslag zijn, raadpleeg de gebruikershandleiding voor gedetailleerde instructies over het verwijderen en reinigen van uw filter.

Na het reinigen van het filter en terugplaatsing in de toevoerdarm, koppel de darm aan, selecteer een programma en laat het draaien.  

7. Controleer het afvoersysteem  

Controleer of:

  • de filters schoon zijn. In de gebruikershandleiding vindt u meer informatie over reiniging en onderhoud. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.
  • de afvoerpijp zich op de juiste hoogte boven de vloer bevindt. Raadpleeg de installatie-instructies in uw gebruikershandleiding of afzonderlijke installatiebrochure die met uw apparaat meegeleverd is.  


8. Controleer of de dop uit de gootsteen verwijderd is. (Als uw vaatwasser onlangs geïnstalleerd of verplaatst is).  

De dop moet uit de zwanenhals verwijderd worden. Open de inlaat waar de afvoerslang op de zwanenhals is aangesloten, verwijder de dop en sluit de zwanenhalsinlaat. 

9. Neem contact op met ons geautoriseerde servicecentrum.  

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een bezoek van een servicetechnieker aan te vragen.    

Noteer de gemelde foutcode en citeer deze wanneer u een technieker aanvraagt. Dit zal uw probleem niet oplossen, maar het zal onze technieker helpen de oorzaak van het probleem te identificeren.    

LET OP: Afhankelijk van het probleem, kan mogelijk tijdens de garantieperiode een servicebezoek door een technieker in rekening worden gebracht.

Waarschuwing: We raden het af om het product te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen. Trek de stekker uit het product en sluit het niet opnieuw aan totdat u zeker weet dat dit in orde is.

Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.