Vaatwasser toont melding "Machine Care" (icoon met ster) op het display

Laatst bijgewerkt 11/12/2020 9:57

Probleem

• Vaatwasser toont een icoon met een ster, op het bedieningspaneel.
  • Vaatwasser toont melding "Machine Care" op het display.
  • Indicatie "Machine Care"  gaat niet uit op het bedieningspaneel van mijn vaatwasser.
  • Hoe activeer ik "Machine Care" op mijn vaatwasser?

Geldt voor

• Quick Select vaatwasser (AEG)
  • Time Set vaatwasser (Zanussi)

Oplossing

Machine Care is een programma dat is ontworpen om de binnenkant van het toestel te reinigen. Het verwijdert kalkaanslag en vetresten. Wanneer het toestel de behoefte aan reiniging detecteert (na 60 afwasbeurten), toont het display het herinneringsbericht "Voer MachineCare uit" en indicator.

1. Begin met het reinigen van de filters, sproeiarmen en deur van de vaatwasser.
    • Reinig de filters. Zie ook gebruiksaanwijzing.
    • Reinig de sproeiarmen. Zie ook gebruiksaanwijzing.
    • Reinig de rubberen afdichting van de deur, met een zachte, vochtige doek.
    • Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, scherpe voorwerpen, sterke chemicaliën, pannensponsjes of oplosmiddelen.
    • Gebruik minstens elke twee maanden een reinigingsproduct dat specifiek is ontwikkeld voor vaatwassers. Raadpleeg onze webshop. Volg de instructies op de verpakking van het product.
  2. Zorg dat er geen vaat in de manden staat en de machine leeg is.
  3. Start het Machine Care programma. Druk tegelijkertijd op "Extra Power" en "AUTO(Sense)" en houd ongeveer 3 seconden ingedrukt. De indicatoren en knipperen. Het display toont de programmaduur. Sluit de deur van de vaatwasser. Het programma gaat van start.
  4. Wanneer het programma is voltooid, zal het herinneringsbericht niet langer getoond worden.