Advies - Programma ECO 40-60 op wasmachine

Laatst bijgewerkt 2/07/2021 11:41

Probleem

• Ik kan de temperatuur van het ECO 40-60 programma op mijn wasmachine niet veranderen.
  • Temperatuur toets op ECO 40-60 programma reageert niet.
  • Temperatuur niet in te stellen bij ECO 40-60 programma op de wasmachine.

Geldt voor

• Wasmachine
  • Was-droogcombinatie

Oplossing

• "Eco 40 - 60" is de naam van het verplichte ecoprogramma dat aanwezig is op wasmachines en was-droogcombinaties om te voldoen aan de eisen van de EU-energieregelgeving.

• De energie-efficiëntie-index (EEI) voor wasmachines is gebaseerd op dit programma. Met het Eco 40-60 programma kan normaal vervuild katoenen was worden schoongemaakt dat op 40°C of 60°C wasbaar is, samen in dezelfde cyclus.

• Op het Eco 40-60 programma is de temperatuur van het programma vast en kan deze niet worden gewijzigd. De temperatuur op het display wordt weergegeven als 40°C. Er kan dus niet zelf gekozen worden voor een temperatuur van 40°C of 60°C.

Oorzaak

Wanneer de informatie ivm het ECO 40-60 programma nog niet correct in de handleiding van de wasmachine staat, zal een erratum aan de handleiding worden toegevoegd.
Het erratum kan gedownload worden door hier te klikken.