Advies - Transport van een wasmachine

Laatst bijgewerkt 2/07/2021 10:57

Probleem

• Wasmachine moet verhuisd worden.
  • Hoe mijn wasmachine transporteren/verhuizen/vervoeren?
  • Hoe gebruik ik transportbouten? Hoe gebruik ik de verhuisset?
  • Hoe kan ik de transportvergrendeling van mijn wasmachine verwijderen?

Geldt voor

• Wasmachines

Oplossing

1. Vervoeren van een bestaand toestel
    • Plaats de transportbouten zoals beschreven in de montagehandleiding.
      Indien er geen transportbouten meer beschikbaar zijn, kan je een verhuisset bestellen via onze webshop.
    • Leg de slang plat op de grond en kantel de machine iets naar achteren zodat er zoveel mogelijk restwater kan weglopen.
    • Transporteer de wasmachine indien mogelijk rechtop.
    • Als alternatief kan je het apparaat ook op de linkerzijde leggen, waar zich ook de wasmiddellade bevindt. Het bovenste deel moet iets worden verhoogd zodat het apparaat schuin staat.
    • Zorg ervoor dat de slanguiteinden tijdens het transport bovenop liggen, zodat er geen water kan ontsnappen.

2. Transport van een nieuw toestel
    • Informatie over transport is terug te vinden op de verpakking van het nieuwe apparaat.
    • Opgelet: ook bij nieuwe toestellen zit er al water in het apparaat!
    • De transportvergrendeling bestaat uit drie lange schroeven, die zich op de achterwand van de wasmachine bevinden.

De drie schroeven moeten volledig worden verwijderd voor gebruik van de machine!
    • Instructies voor het verwijderen van de transportvergrendeling zijn terug te vinden in de bij het toestel geleverde montagehandleiding. Het losmaken van de schroeven kan met een dopsleutel van 10 mm of een steeksleutel van 10 mm.
    • Gebruik de wasmachine niet met de transportvergrendeling, anders kan deze beschadigd raken!
    • Bevestig vervolgens de drie meegeleverde afdekkingen in de bestaande gaten.

3. Boek een technieker

Heb je nog vragen bij dit advies, neem dan contact op met onze servicedienst.
    Heb je problemen bij het verwijderen van de transportbouten, dan raden we het bezoek van een servicetechnieker aan. Opgelet, dit gaat om een betalende interventie.
    Maak zelf een online service afspraak. De afspraak kan 24 uur per dag geboekt worden, kies daarbij de datum die voor jou het beste past.