De deur van de wasmachine kan niet worden geopend

Laatst bijgewerkt 19/04/2021 12:15

Probleem

 • De deur van de wasmachine kan niet worden geopend  

Geldt voor

 • Wasmachine
 • Wasmachine bovenlader
 • Was-droogcombinatie

Oplossing

 1. Wacht 2-5 minuten nadat het programma is beëindigd om de deur te openen
  Als een programma net is afgelopen, kan de deur niet worden geopend. Dit is een standaardfunctie in het deurslot en wordt meestal na 2-5 minuten vrijgegeven. (nadat het bimetaal in het deurslot is afgekoeld).

 2. Controleer of het deurslotpictogram niet actief is
  Bij sommige modellen gaat de deur mogelijk niet open als het display is uitgeschakeld. Zet de wasmachine aan en controleer of het deurvergrendelingspictogram niet actief is.


 3. Controleer of er water in het toestel zit
  Als er water in de machine zit, kan de deur niet worden geopend. Als je de deur wil openen, kan je dit doen, nadat het water is weggepompt of, indien nodig, door een noodafvoer op de machine uit te voeren.
  Volg de onderstaande instructies voor een noodafvoer:
  • open de pluizenfilter en laat het water vanuit de voorkant in een bak lopen of in een afvoer op de vloer. Op sommige machines doet u dit door een tuitje op de pluizenfilter te openen en de filter voorzichtig los te maken of, op machines zonder pluizenfilter, maak je de afvoerslang aan de achterkant van de machine los en leg je deze op de grond, zodat het water via de afvoerslang kan worden afgevoerd.
  • controleer of de afvoer in orde is.
  • reinig de pluizenfilter.
  • draai opnieuw een was om te zien of het probleem opgelost is.
   Raadpleeg voor meer informatie de gebruikershandleiding die bij uw toestel is meegeleverd.

 4. Noodprocedure voor het openen van de deur
  Op sommige machines kan de deur worden geopend met behulp van de noodvergrendeling. Men kan de noodvergrendeling bereiken via de pluizenfilter. Door middel van een platte schroevendraaier dient men de rode strip naar beneden te duwen. Hierdoor zal de deur worden ontgrendeld.
  Voor de volledige beschrijving kan je de handleiding raadplegen (hoofdstuk Probleemoplossing).  Opmerking: Zorg ervoor dat het waterniveau in de trommel niet te hoog is. Indien nodig, ga dan eerst verder met een noodafvoer.

  Waarschuwing:
  Risico op brandwonden! Zorg ervoor dat de watertemperatuur niet te hoog is en dat het wasgoed niet heet is. Wacht indien nodig, totdat alles is afgekoeld.
  Risico op verwonding! Zorg ervoor dat de trommel niet draait. Wacht indien nodig, totdat de trommel gestopt is met draaien.

 5. Reset de machine
  Schakel de stroom naar het apparaat uit en zet het na ongeveer 20-30 seconden weer aan. Test vervolgens of het toestel normaal werkt.

 6. Als het probleem zicht blijft voordoen, neem dan gerust contact met ons op.

  Of maak zelf een online service afspraak. De afspraak kan 24 uur per dag geboekt worden, kies daarbij de datum die voor jou het beste past.
  Opmerking: Afhankelijk van het probleem, kan een servicebezoek van een technieker in rekening worden gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode. (raadpleeg onze waarborgvoorwaarden op onze website)
  Waarschuwing: We raden aan de machine niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker uit het stopcontact en sluit het toestel niet opnieuw aan, voordat je zeker weet dat het kan.

Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.