Wol wassen in de wasmachine

Laatst bijgewerkt 11/12/2020 16:33

Wol is ontworpen om jaren mee te gaan en is een geweldige investering als je er goed voor zorgt. Of het nu gaat om een luxe jas of een alledaagse trui, het volgen van dit advies zal helpen.


1. Wol wassen in je wasmachine

Als jouw wasmachine geen wolprogramma heeft, raden we je aan het koude wasprogramma te gebruiken voor 'handwas'. Was je wollen kledingstuk altijd binnenstebuiten.


2. Kies verstandig jouw wasmiddel voor wol

Vermijd het gebruik van wasmiddelen voor intensief gebruik, 'biologische' wasmiddelen die enzymen bevatten of wasmiddelen die bleekmiddelen bevatten. Er wordt bij voorkeur een specifiek wolwasmiddel gebruikt.


3. Hoe wollen kledingstukken correct op te bergen

Bewaar je truien plat en opgevouwen opdat de trui zijn vorm behoudt en niet lubbert. Als je moet ophangen, gebruik dan speciaal ontworpen gebreide kledinghangers om ze maximale ondersteuning te geven.


Was en droog je wol

Het wolprogramma op onze PerfectCare-wasmachines is Woolmark gecertificeerd, wat betekent dat het programma een identieke zorg draagt voor jouw was als een handwas. Ook onze DelicateCare-droogkasten bieden een unieke wolcyclus. De speciale trommelsnelheid houdt je wol plat tegen de zijkant van de trommel. Dit levert gelijkaardige droogresultaten op als het plat drogen. Het elimineert elk risico op krimp en beschermt je wollen kleding tegen het in elkaar draaien tijdens het drogen van je wasgoed.