Hoe wol wassen

Laatst bijgewerkt 14/05/2020 16:01

Wol is ontworpen om jaren mee te gaan en is een geweldige investering als je er goed voor zorgt. Of het nu gaat om een luxe jas of een alledaagse trui, het volgen van dit advies zal hem helpen.


1. Wol wassen in je wasmachine

Als uw wasmachine geen wolprogramma heeft, raden we u aan het koude wasprogramma te gebruiken voor 'alleen handwas'-wol. Was uw wol altijd binnenstebuiten.


2. Kies verstandig uw wasmiddel voor wol

Vermijd het gebruik van wasmiddelen voor intensief gebruik, 'biologische' wasmiddelen die enzymen bevatten of wasmiddelen die bleekmiddelen bevatten. Er moet een specifiek wolwasmiddel worden gebruikt.


3. Hoe wollen kledingstukken correct op te bergen

Bewaar je truien plat en opgevouwen om ze tegen uitrekken te beschermen. Als je moet ophangen, gebruik dan speciaal ontworpen gebreide kledinghangers om ze maximale ondersteuning te geven.


Was en droog je wol

Het wolprogramma op onze PerfectCare-wasmachines is gecertificeerd, maar het bedrijf Woolmark is net zo voorzichtig als handen wassen. Onze DelicateCare-drogers bieden ook een unieke cyclus voor wol. De speciale trommelsnelheid houdt je wol plat tegen de zijkant van de trommel. Dit levert resultaten op die net zo goed zijn als plat drogen. U bent dus gegarandeerd van krimp en bescherming tegen wendingen en knopen.