Kleding wassen om de kleuren te behouden

Laatst bijgewerkt 14/05/2020 17:02

Kleur kan vervagen en sneller zijn levendigheid verliezen dan donkere of witte kleding. Maar als je voorzichtig en met een zachte aanraking wast, houd je je kleurrijke favorieten langer helder.


1. Kun je kleuren en wit samen wassen?

We raden u aan om uw kledingstukken op kleur te sorteren - heldere kleding zoals paars, rood en sinaasappels kunnen samen worden gewassen, evenals heldere blauw en groen. Wit op zichzelf - en als je vindt dat een item alleen op het kleurenwiel staat, was het dan met de hand.


2. Verzorg vlekken

Sommige vlekken hebben wat extra zorg en aandacht nodig: controleer het kledingstuk vooraf en breng een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel aan op het vlekgebied en schud zachtjes met water. Vermijd zeer hete programma's omdat deze vlekken of bloedingen permanent kunnen dichten.


3. Bij twijfel - binnenstebuiten wassen

Draai uw kledingstukken altijd binnenstebuiten om het wrijven van vezels tot een minimum te beperken en zorg ervoor dat u een opening laat tussen het wasgoed en de bovenkant van de trommel die minstens de breedte van uw hand heeft. Kies een lage temperatuur; zachte of gemiddelde wascyclus (maximaal 30).


Hoe kleding wassen zonder dat kleuren vervagen?

Ons ColourCare-systeem zuivert water zodat wasmiddelen optimaal werken, zelfs bij lage temperaturen. Een zachte maar grondige reiniging zorgt ervoor dat de kleuren van uw kleding er net zo helder uitzien als de dag dat u ze kocht. Het draait allemaal om het water. Een uniek filtersysteem verwijdert schadelijke mineralen en onzuiverheden voor een zachte, maar grondige reiniging. Deze resultaten zijn afkomstig van een kleurechtheidstest uitgevoerd op polyester gedurende 50 wasbeurten op 30 graden. Met ColourCare vervagen de kleuren niet - was na was.