Storing - De wasmachine maakt harde geluiden

Laatst bijgewerkt 29/07/2022 16:39

Probleem

 • Wasmachine laat geluiden horen en schudt tijdens het centrifugeren.
 • De wasmachine maakt lawaai.
 • De wasmachine maakt een bonkend geluid.

Geldt voor

 • Wasmachine

Oplossing

 1. Er zijn veel oorzaken van harde geluiden bij het wassen. Over het algemeen is de wasmachine aanzienlijk luider tijdens het centrifugeren dan tijdens het wassen.

 2. Voor een nieuw toestel: Controleer of de transportbeveiliging aan de achterzijde van de machine is verwijderd. Verwijder zowel de schroeven als de kunststof afstandsbussen (zie onderstaande afbeelding). Lees ook het artikel: Transport van een wasmachine.
  Meer informatie is terug te vinden in de gebruiksaanwijzing of in de aparte montagehandleiding die bij de wasmachine wordt geleverd. Klik rechts van dit artikel op "Vind de gebruikershandleiding".


 3. Controleer of de wasmachine waterpas staat.
  Stel het apparaat af met behulp van een waterpas en draai indien nodig de stelpoten omhoog of omlaag.

 4. Zorg dat de wasmachine stabiel staat op een harde ondergrond.
  Rubberen trillingdempers absorberen de trillingen van de machine en houden het stevig op de vloer. Beschikbaar in onze webshop.
  Als de wasmachine op een houten vloer staat, verstevig de vloer dan met behulp van een multiplex plaat die vastgeschroefd wordt aan de vloer. Als de machine op laminaat is geplaatst, verwijder dan een deel van het laminaat onder het toestel uit. Laminaat ligt namelijk los op de vloer.

 5. Zorg ervoor dat de afvoerslang de achterwand of zijwand van de wasmachine niet raakt en dat deze stevig is bevestigd aan de achterkant. Losse slangen kunnen tijdens het centrifugeren een kloppend geluid veroorzaken.

 6. Knopen, riemgespen of andere kledingstukken kunnen tijdens het wassen tegen de trommel of het deurglas slaan en geluid maken. Was daarom kledingstukken binnenstebuiten en maak alle ritsen en knopen vast.

 7. Als er maar één groot stuk wasgoed wordt gewassen, kan er tijdens het centrifugeren een onbalans ontstaan. De trommel loopt aan het begin van het centrifugeren niet soepel en er ontstaan geluiden. Voeg kleinere stukken was toe aan een groot stuk wasgoed, zodat het wasgoed gelijkmatig in de trommel kan worden verdeeld.
  Grote stukken textiel zoals slaapzakken of dekbedden kunnen een bonkend geluid veroorzaken.

 8. Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij het bezoek van een technieker. Contacteer onze servicedienst of boek zelf een service-afspraak in en kies de datum die jou het beste past. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Herstelling aanvragen".
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.