Storing - Wasmachine geeft een verbrande geur af

Laatst bijgewerkt 29/07/2022 17:09

Probleem

 • De wasmachine ruikt verbrand.
 • Wasmachine geeft een brandlucht af.
 • Mijn wasmachine ruikt naar verbrande rubber tijdens het draaien.
 • Wasmachine verspreidt een brandgeur.

Geldt voor

 • Wasmachine

Oplossing

 1. Een rookgeur ter hoogte van de deurafdichting van de wasmachine kan te wijten zijn aan gekneld wasgoed tussen het deurrubber en de deur of het te vol vullen van de machine. Door wrijving van de kleding tegen het deurrubber kan er een verbrande rubberlucht onstaan.
  Kijk daarom na of er geen kleding tussen het deurrubber en de deur heeft gezeten, door de afdichting te controleren op eventuele beschadigingen. Start vervolgens een kort wasprogramma met een lege trommel en controleer tijdens het wassen of de verbrande geur wegblijft.
  Belangrijk! Blijf gedurende het hele wasprogramma in de buurt van de machine.

 2. Waarschuwing!
  Als er nog steeds een verbrande geur rond de wasmachine of de was-droogcombinatie hangt, zet de machine dan onmiddellijk uit en haal de stekker uit het stopcontact.

 3. Het probleem duidt op een technisch defect. Helaas kan je dit niet zelf oplossen. We raden het bezoek aan van een technieker. Neem contact op met onze servicedienst of boek zelf een service-afspraak in en kies daarbij de datum die jou het beste past. Klik rechts van dit artikel op "Herstelling aanvragen".
  Let op:
  Gebruik de wasmachine niet totdat het probleem is opgelost. Haal de stekker uit het stopcontact en draai de waterkraan dicht.
Boek een technieker
Boek een technieker

Maak een afspraak met één van onze gekwalificeerde Electrolux techniekers en ontdek onze professionele service bij je thuis.

Wisselstukken en accessoires
Wisselstukken en accessoires

Vind originele wisselstukken voor jouw toestel in onze webshop en laat ze leveren tot aan je deur.