Storing - Wasmachine centrifugeert niet

Laatst bijgewerkt 2/06/2021 16:36

Probleem

• De wasmachine centrifugeert niet.
  • De wasmachine geeft de foutcode EF5 weer.
  • Wasgoed blijft zeer nat nadat het programma is afgelopen.
  • Het programma loopt normaal, maar centrifugeert niet.

• Wasmachine
  • Wasmachine bovenlader
  • Was-droogcombinatie

Oplossing

1. In geval van een nieuw toestel, verwijder de transportbouten.
    Raadpleeg de installatie-instructies in de gebruikershandleiding of de afzonderlijke bijsluiter die bij jouw toestel is geleverd. Ga naar onze webpagina "Service en support" en geef het modelnummer van jouw toestel in onder "Handleidingen & documenten".

2. Werd de optie "Spoelstop" geactiveerd?
    • Als de spoelstop is geselecteerd, blijft het wasgoed aan het einde van het programma in het laatste spoelwater.
    • De deur blijft vergrendeld. De trommel draait regelmatig om kreuken te beperken.
    • Het water moet worden afgevoerd om de deur te kunnen openen. Tik op de toets Start/Pauze/Départ/Pause : de wasmachine voert de centrifugeerfase uit en pompt het water weg.

3. De pluizenfilter is vuil.
    • Als het water niet goed wordt weggepompt, kan de machine niet centrifugeren.
    • Reinig de pluizenfilter of de afvoerfilter en controleer de afvoerslang zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing. Ga naar onze webpagina "Service en support" en geef het modelnummer van jouw toestel in onder "Handleidingen & documenten".

4. Onbalans in de trommel.

Als er niet voldoende wasgoed wordt gewassen, kan het apparaat de trommel niet in evenwicht houden tijdens het centrifugeren.
    Om de wasmachine tegen beschadiging te beschermen, wordt het zwierproces voortijdig gestopt. Voeg enkele stukken wasgoed (bijvoorbeeld een of twee handdoeken) toe aan de trommel.
    Vermijd tevens het wassen van te grote stukken textiel, zoals een dekbed of een slaapzak, wat de trommel uit balans kan brengen.

5. Zet de wasmachine waterpas.
    • Gebruik een waterpas om te controleren of de machine waterpas staat.
    • Stel de verstelbare voetjes onder de machine af.

6. Zorg dat de machine op een stabiele, harde vloer staat.

7. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op.
    Of maak zelf een online service afspraak. De afspraak kan 24 uur per dag geboekt worden, kies daarbij de datum die voor jou het beste past.
    We adviseren om het toestel niet meer te gebruiken, totdat het probleem is opgelost door een technieker. Haal de stekker uit het stopcontact en draai de waterkraan dicht. Open de deur van het apparaat en verwijder het wasgoed.

Oorzaak

• Als de optie spoel-stop of niet centrifugeren is ingeschakeld, zal het toestel niet centrifugeren.
  • Wanneer er te weinig kleding in de trommel zit, bijvoorbeeld 1 of 2 kledingstukken, kan er onbalans optreden, waardoor het apparaat niet gaat centrifugeren.
  • Dekbedden en slaapzakken zuigen zich vol met water, hierdoor kan de wasmachine niet centrifugeren.