Wasmachine geeft foutmelding E40 weer

Laatst bijgewerkt 6/10/2020 14:20

Probleem

• Wasmachine toont foutmelding E40 op het display.
  • De machine piept/knippert 4 keer.

• Wasmachine
  • Wasmachine voorlader
  • Was-droogcombinatie

Oplossing

1. Controleer of de deur goed gesloten is
    Indien nodig, geef de deur een stevige duw. U hoort dan een klik.

2. Check of er wasgoed vastzit tussen de deurpakking en het deurglas
    Verwijder het vastzittende wasgoed uit de trommel voordat het programma opnieuw wordt gestart.

3. Er is een overbelasting van de trommel. Er zit te veel wasgoed in de machine
    Verwijder wat wasgoed uit de trommel voordat het programma opnieuw wordt gestart.

4. Controleer het mechanische kinderslot (indien van toepassing)
    Schakel het kinderslot uit (met een munt of iets gelijkaardig) en probeer het opnieuw. Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij het toestel geleverd is voor gedetailleerde instructies.

5. Het deurslot is defect

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, is het deurslot mogelijk defect en moet het worden vervangen.
We raden aan om contact op te nemen met onze erkende servicedienst.

Noteer de gemelde foutcode en vermeld deze wanneer je een technieker boekt. Het helpt ons de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Oorzaak

• Wanneer bij het starten van de machine de deur niet (goed) gesloten is, verschijnt foutmelding E40 op het display.
  • Wanneer er wasgoed tussen de deur zit, kan de deur niet goed sluiten en verschijnt foutmelding E40 op het display.
  • Het deurslot is mogelijk defect en moet worden vervangen.