Wasmachine verandert de tijd van het programma

Laatst bijgewerkt 24/07/2020 16:50

Probleem

• De wasmachine verlengt of verkort de tijd van het gekozen programma

Geldt voor

• Wasmachine

Oplossing

1. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel zoals aangegeven op de verpakking van het wasmiddel.
  2. Wasmachines met gewicht sensor: kies eerst een programma, doe daarna het wasgoed in de machine. Op deze manier werkt de gewicht sensor het best.
  3. U kunt, indien nodig, de optie tijd besparen of kort gebruiken.

Oorzaak

• Het apparaat past de programmaduur aan op de belading. Een programma kan daarom soms langer (of korter) duren dan u gewend bent. Houd daarbij rekening mee dat onze wasmachines langzamer opwarmen omdat dit energiezuiniger is.
  • De soort en de hoeveelheid wasgoed hebben invloed op de tijd.
  • Te veel wasmiddel kan schuimvorming veroorzaken, waardoor de tijd aangepast kan worden gedurende het programma.