Wasmachine werkt niet / reageert niet

Laatst bijgewerkt 18/03/2020 14:43

Probleem

• Wasmachine werkt niet / reageert niet
  • Geen reactie voor schakelaar AAN / UIT-knop
  • Abnormaal werk van het apparaat

Geldt voor

• Wasmachine / wasdroger met elektronische bediening

Oplossing

1. Trek de stekker uit het stopcontact.

2. Sluit een ander apparaat (bijv. Föhn / strijkijzer) aan op het stopcontact en schakel in (deze test is om te controleren of er geen probleem is met het stopcontact).

• Als een ander apparaat AAN zou gaan, betekent dit dat er geen probleem is met het stopcontact.
  • Als een ander apparaat niet AAN zou gaan, betekent dit dat er een probleem is met het stopcontact.

3. Als er geen probleem is met het stopcontact (punt 2.A), laat het problematische apparaat dan 15 minuten los en sluit het opnieuw aan, neem contact op met een erkend servicecentrum als het nog steeds niet werkt.

4. Neem in geval van een defect stopcontact (punt 2.B) contact op met de plaatselijke elektricien.

Oorzaak:

• In sommige specifieke gevallen veroorzaakt door interferenties in de stroomvoorziening, kunnen elektronische apparaten niet meer normaal werken of zelfs niet reageren op de AAN / UIT-knop