Ontdek

Dampkappen

Een dampkap met glazen en inoxen afzuiging boven een pan op een inductiekookplaat

Koken zonder afleiding

Vind een dampkap die krachtig genoeg is om zelfs grote keukens geurvrij te houden, maar tegelijkertijd zo weinig geluid maakt dat u bijna niet merkt dat hij aan staat. Onze dampkappen variëren van 40-70 dB en met 40 dB kiest u voor een dampkap die minder geluid maakt dan een fluistertoon - zelfs op maximale snelheid. Bovendien maakt uw afzuiging met Hob2Hood nooit meer lawaai dan nodig is.

De handenvrije dampkap

Handmatige regeling van uw kookplaat of dampkap is altijd beschikbaar, mocht u dat nodig hebben.

Een close-up van de bedieningspanelen op uw inductiekookplaat

Verbonden voor grenzeloos koken

Concentreer u op wat er echt belangrijk is in de keuken: het creëren van heerlijke gerechten. Met Hob2Hood activeert uw kookplaat de dampkap en past de zuigkracht aan op basis van uw kookactiviteiten. U kunt nu koken, roosteren of bakken zonder uw dampkap zelfs maar aan te raken of aan de afzuiging te denken.

Een Electrolux-dampkap die uit uw werkoppervlak komt

De meeste keus op de markt

Maak uw keuken net zo mooi als ze aanvoelt. Met een brede selectie op elkaar afgestemde kookplaten en dampkappen vindt u zeker en vast de juiste combinatie die bij het ontwerp van uw keuken past. Wij hebben de grootste keuze die u vindt op de markt wanneer u kijkt naar soortgelijke technologie. U kunt dus genieten van geruisloze, efficiënte en handenvrije afzuiging in een stijl die bij u past.

Een dampkapfilter van Electrolux

Hoe werken dampkapfilters?

Dampkappen gebruiken filters om uw keuken fris en vetvrij te houden. Vetfilters vangen vet- en voedseldeeltjes op. Daarnaast wordt de lucht zelf gezuiverd door koolstoffilters, waardoor eventuele geuren worden geneutraliseerd. Sommige filters kunnen worden schoongemaakt en hergebruikt. Andere filters moeten worden vervangen. Die zijn verkrijgbaar in de Electrolux-webshop.

Een Electrolux-dampkap boven een kookpan op een inductiekookplaat

Hoe energie-efficiënt is een dampkap?

Het is simpel om de doeltreffendheid van dampkappen te begrijpen en energie te besparen. Het energielabel, dat varieert tussen F en A+, is een aanduiding van het jaarlijks energieverbruik, het filteren van vet, de verlichting en het geluidsniveau dat op maximale snelheid wordt geproduceerd. Electrolux biedt een uitgebreid assortiment dampkappen aan in diverse energieklassen waaruit u kunt kiezen.