Ontdek

Stoomovens

Stoomkoken in uw keuken

Met de beste ovens wordt heerlijk eten bereiden gemakkelijk. Onze stoomovens zijn normale ovens met de mogelijkheid om stoom toe te voegen. Stoom werkt in harmonie met traditionele warmte voor het verbeteren van smaken en texturen. Zo kunt u al uw favoriete recepten blijven bereiden, maar wordt uw vlees malser en rijst uw brood hoger. Met stoom is het niet moeilijk om telkens weer heerlijke gerechten te bereiden.

Voeg stoom toe voor beter bakken

Zelf bakken lukt het best met een beetje stoom. Hiermee zorgt u dat het deeg beter rijst, dat de korst knapperiger is en dat het brood middenin luchtiger is. Onze PlusSteam-oven voegt met één aanraking van een knop precies de juiste hoeveelheid stoom aan uw bakproces toe. U kunt dus in drie gemakkelijke stappen genieten van verbeterde textuur en smaak. Telkens weer.

ProfiSteam

Naast sous-vide beschikt de ProfiSteam ook over heteluchtfunctie en verschillende stoomfuncties.

De Electrolux ProfiSteam-stoomoven

Waarom sous vide koken?

Sous-vide koken zorgt voor vacuümafdichting van uw ingrediënten voor het creëren van verbazingwekkende gerechten. En met de ProfiSteam is dat niet langer alleen voor professionele check-koks weggelegd. Voeg gewoon uw ingrediënten, zout en peper toe aan een sous-videzak en dicht deze af in een vacuümlade. Plaats dit in de oven en laat het geleidelijk stomen om daarna een gerecht te proeven dat barstensvol smaak zit.

Drie stappen naar beter bakken met PlusSteam

 • Iemand die water onderin het reservoir van de oven giet
  Stap 1

  Begin door 100 ml water onderin het reservoir van de oven te gieten.

 • De PlusSteam-knop op de multifunctionele PlusSteam-oven
  Stap 2

  Selecteer het PlusSteam-programma en druk op de PlusSteam-knop.

 • Brood bakken in de Electrolux-oven
  Stap 3

  Vijf minuten voorverwarmen en dan genieten van uw heerlijke baksel.

Een perfecte cheesecake gebakken met stoom

Heerlijke desserts

Ontdek wat voor een perfect gerecht u kunt bereiken door gebruik te maken van stoom bij het bakken van uw cheesecake of zelfs uw citroentaart met meringue. Mengsels blijven vochtig, de bovenkanten blijven glad en deeg wordt knapperig. Net als bij een professionele kok zal uw cheesecake vol zijn van smaak en een stevige vorm hebben. Uw meringue wordt dan weer licht en luxueus. Desserts waar u trots op kunt zijn.

Het draait allemaal om smaak

ProfiSteam heeft een stoominstelling voor elke maaltijd. Met 100% stoom kookt u ingrediënten als vis geleidelijk, waarbij de natuurlijk voedingsstoffen, vitaminen en kleuren behouden blijven. Geniet met de 50% stoom-instelling van restjes die smaken alsof ze vers zijn bereid. En voor geroosterd vlees met een heerlijk malse binnenkant en een krokante korst, gebruikt u 25% stoom.

Maak kennis met onze meest geavanceerde stoomoven

Het display van de voedseltemperatuursensor en een Electrolux-stoomoven

Keer op keer fantastische resultaten

Geniet van heerlijke smaken, wat u ook bereidt. De voedseltemperatuursensor, verkrijgbaar in onze ProfiSteam ovens, regelt precies hoeveel stoom er aan uw gerechten wordt toegevoegd. U kunt u dus altijd ontspannen en uitkijken naar zalige resultaten.

Meer voordelen van stoomovens

De schone binnenkant van een Electrolux-oven

Gemakkelijk om te koken, gemakkelijk om schoon te maken

Besteed meer tijd aan genieten van uw eten en minder tijd aan schrobben. Onze ovens beschikken over reinigingsprogramma's die het schoonmaken vereenvoudigen. Stoomreiniging helpt bij het verwijderen van hardnekkige voedselresten. En de pyrolytische reiniging verbrandt alle etensresten tot een fijne as die u moeiteloos kunt wegvegen. Uw oven is dus net zo gemakkelijk schoon te maken als om in te koken.

Alles wat u in een oven nodig hebt

Onze stoomovens bieden alles wat u nodig hebt voor intensieve, smaakvolle gerechten. Geniet van mals vlees dat zo van het bot komt met behulp van de langzame kookfunctie. Bereik die unieke rokerige barbecuesmaak met de ingebouwde grill. En garandeer gelijkmatige bakresultaten, ongeacht op welke hoogte u het gerecht plaatst, dankzij onze XL-ventilator.

De Deluxe®-stoomset van Electrolux

Ultieme stoomkracht

Behoud de geweldige smaak en textuur van uw ingrediënten met de Deluxe®-stoomset. Onze speciaal ontworpen ovenplaten met kleine perforaties verbeteren de kracht van stoom. De stoom kan hierdoor gelijkmatig worden verspreid. Uw gerechten blijven beschermd tegen een teveel aan water, zodat u telkens weer kunt genieten van perfect gestoomde heerlijkheden.