Citroentaart met meringue

Bruisende citroen

Gouden korst

Deze taart haalt altijd een glimlach tevoorschijn.

Ingrediënten van de citroentaart met meringue

(voor een taart van 20 cm)

Patè Sucrée

50 gr. gepoederde suiker, 130 gr. boter, 180 gr. bloem, 10 gr. water

Custard

25 gr. bloem, 170 gr. suiker, 100 gr. citroensap, twee eieren, één eierdooier

1 gr. zout

Schil van 1 citroen

Meringue

Twee eiwitten, 100 gr. suiker, 35 gr. water

Methode

Bakker die gebruik maakt van de Electrolux-assistent om heerlijk gebak te maken

1) De Patè Sucrée voorbereiden

Gebruik een keukenmachine voor het vermengen van de bloem, poedersuiker en boter tot wat lijkt op paneermeel. Voeg water toe en vermeng het geheel totdat het deeg zich heeft verenigd. Vorm het deeg tot een bal en bedek het met plastic folie. Laat het 20 minuten in de koelkast rusten. Verwarm dan uw oven voor op 180°C.

Een keukenmachine
De Electrolux-bakker vult de taartbodem voorzichtig met het deeg

2) De Patè Sucrée bakken

Gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen op een licht met bloem bedekt oppervlak. Breng het deeg aan op de bodem en zijkanten van een taartvorm van 20 cm met een verwijderbare bodem. Vergeet niet de randen af te snijden. Plaats de taartvorm vervolgens 30 minuten in de koelkast. De met deeg bedekte vorm is nu klaar. Plaats de vorm dus in de oven en bak de taart ongeveer 10 minuten of tot de korst goudbruin is. Zet hem even weg.

Citroenmeringue ingrediënten klaargezet om te bakken

3) De meringue voorbereiden

Voor de meringue combineert u de suiker en het water in een steelpan en brengt u dit aan de kook. Als het mengsel eenmaal kookt, klemt u een suikerthermometer op de pan. Wanneer de siroop 110°C bereikt, klopt u de eiwitten op matige snelheid. Wanneer het mengsel 120°C bereikt, haalt u de pan van de kookplaat. Met inductie is het snel en gemakkelijk om dergelijke hoge temperaturen te bereiken. Giet de hete siroop langzaam in de kom met de schuimende eiwitten.

Een chef-kok van Electrolux die langzaam ingrediënten aan de meringue toevoegt

4) De meringue perfectioneren

Zorg dat u de meringue doorlopend blijft kloppen om te voorkomen dat de eieren roereieren worden. Zodra alle siroop is toegevoegd, blijft u kloppen totdat de kom koel aanvoelt en de meringue is afgekoeld tot 37°C. Vul een puntzak met het meringuemengsel en bewaar dit in de koelkast totdat het klaar is voor gebruik.

Electrolux-bakker die alle ingrediënten voor de vulling combineert

5) De citroencustard creëren

Voor een glorieuze gladde citroenvulling vermengt u de citroenschil, citroensap en bloem om een pasta te maken. In een aparte kom combineert u de eieren, eierdooier, zout en suiker. Klop de twee mengsels vervolgens voorzichtig door elkaar. Blijf kloppen totdat het mengsel glad is en giet de custard dan in de gebakken taartbodem.

Een bakker die het gladde meringuemengsel op de citroentaart spuit

6) Zorgen voor pittige citroenkleur

Giet 100 ml water onderin het stoomreservoir van de oven. Draai de knop naar het PlusSteam-symbool en verwarm de oven voor op 150°C. Druk op de PlusSteam-knop en plaats de taart in de oven. Bak hem 20 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de citroentaart helemaal afkoelen en versier hem met meringue. U kunt natuurlijk ook een lasbrander gebruiken om de meringue knapperig te maken en wat kleur toe te voegen.

 • Gebakken cheesecake

  Een heerlijk zachte, romige cheesecake maakt iedereen blij.

  Gebakken cheesecake
 • Chocoladetaart

  Wie kan nee zeggen tegen een romige chocoladetaart?

  Chocoladetaart
 • Crème Brûlée

  Een klassieker voor iemand die wel wat zoetigheid kan gebruiken.

  Suiker op een crème brûlée karamelliseren met een lasbrander